https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Avgust 2019 ” ALOHA”

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/07/beach-885109_1280-1280x853.jpg

Avgust 2019, 8 mesec,mesec  u kome samo istinske vrednosti i ljubav pobedjuju koliko to idealistički deluje, mesec veoma zanimljive energije i promena je pred nama.Pesma i molitva za bolji život i glavu napred.Malo više aplauza koje tapšemo sebi i planiranju ovog meseca.Biće tu itekako iznenadjenja. Predosećaji su jaki s obzirom da nebesku avanturu u ovaj mesec počinjemo sa veoma lepim dogadjajem Mladog Meseca u vatrenom znaku Lava već 1 dana ovog meseca, ali i pomeranjem Merkura i napokon njegovog pokretanja u direktan hod. Trebaće nam zaista i malo strpljenja do Punog Meseca 15.08 kada možemo da se oslobodimo nekih mentalnih blokada, strahova i napokon pokrenemo sve što nam je važno.

“Kad ugledam Mlad Mesec u sutonu bled,pomislim na obrve devojke ko leptira,  što videh jedared” – Haiku 

Avgust mesec može biti veoma interesantan zbog stelijuma planeta u Lavu i to Sunca kao vladaoca ovog znaka koji nam daje dodatak i motivaciju, samopouzdanje da pre svega nadjemo neki svoj kompas, Venere koja će do 21.08 sjajiti punim sjajem, Marsom koji od početka jula meseca nosi odvažnost i hrabru pokretačku energiju sve do 18.08. kada ulazi u umereniji znak Devicu,ali sa vraćanjem Merkura u znak Lav od 11.08.

Mlad Mesec po našem vremenu ( 5:12am) gde će se Sunce i Mesec naći na 8 stepenu Lava, uz podršku Venere i Fortune takodje u znaku Lava posebno je dobar znak za početak meseca, ali s obzirom da Merkur kreće direktno u 6:00 am i odličan znak da se prepustimo uživanju, zadovoljstvu, da u ovaj mesec udjemo sa puno optimizma, nade, pre svega ljubavi. Posebno nam je u prvom planu energija da se hrabro izborimo, ali pokrenemo sve ono na čemu smo imali ozbiljne testove u julu mesecu. Mlad Mesec podstiče i neki vid pripreme i dobrog zagrevanja pred važne dogadjaje u ovom mesecu, iako praćen kvadratom Venere i Urana čiji aspekt  nam je na snazi 2.08 osetićemo ga u vreme Mladine kao glas koji podstiče da se probudimo i pod hitno menjamo sebe, svoje navike i sve ono što nas je usporavalo u prethodnih mesec dana.

U ovom mesecu imaćemo emocije za ceo svet, ali nećemo trpeti nezahvalnost i ego nam može rasti ili možemo padati lako na ” provokacije” na šta obratite pažnju baš uoči Mladog Meseca i vikenda koji dolazi, dok posebnu kulminaciju možemo imati kao presecanje svega što ne prija baš u vreme Punog Meseca 15.08.Ipak Sunce nam posebno do 23.08 može dati puno topline, srčanosti i snage, koja će sa ulaskom ali pomeranjem planeta u znak Devicu tokom druge polovine meseca, donosi da završetak ovog meseca dočekamo mudrije, planski, sa boljom organizacijom, sistematičnije i mnogo analitičnije.

Ovaj mesec nosi čak dva  Mlada  Meseca 1.08 kao i 30.08 kao najavu na velike transformacije i prekretnice, Prvu Četvrtinu Meseca u znaku Škorpije 7.08.  kada možemo nailaziti na izvesne provokacije neba, ali posebnu kulminaciju 15.08 kada je pred nama vrlo neobičan, ali turbuletan Pun Mesec u Vodoliji  gde ćemo imati vrlo velike izazove na emocionalnom, ali i prijateljskom, socijalnom i političkom nivou. Poslednja Četvrtina Meseca u Blizancima 23.08 može više biti vezana za odlaganja zbog Meseca u praznom hodu, ali svakako nositi jednu krajnje radoznalu energiju i želju da nešto novo naučimo, ali malo smirimo strasti koje ćemo u prvoj polovini meseca trošiti beskonačno, ali i bez rezeve.

Mnogi od vas mogu imati parolu baš ovog Meseca da se jednom živi i da želite da odpustite sve moždane ćelije i da se prepustite, ali ostavite prostor za neke svoje želje. Nebo vas može čuti. Amin, ili Aloha kako vam je volja, ali ovaj mesec bez obzira na strelice koje možemo imati sredinom meseca svakako može biti više nego ” zavodljiv” ali kroz drugi Mlad Mesec 30.08 i krajnje produktivan da ono što ste zamislili  sa samim ulaskom u ovaj mesec,možete uspešno realizovati krajem meseca. Želje neće biti skromne, ali i očekivanja posebno velika. Ipak, intuitivno ovo jeste mesec koji mnogima može i promeniti život ili dati važniju prekretnicu ove godine.

Sunce u Lavu do 23.08., od 23.08 ( 12:03 ulazi u zemljani, ženski znak Devicu)

Pred nama je jedna topla sunčana energija jer je i Lav znak pod vladavinom Sunca. Njemu sunce dodje kao smisao i punjač baterija, ali planeta koja ovom znaku daje mnogo snage, optimizma i samopouzdanja. Ljubav će biti pokretač svega,jer bez nje ne postoji nikakav smisao.Pronadjite je u vama samima, da bi je delili, rekli bi vam pravi Lavovi.

7.avgusta imaćemo veoma srećan aspekt Sunca u znaku Lava sa Rx Jupiterom u Strelcu koji će nam dati mnogo nade, optimizma, osmeha i povoljnih materijalnih mogućnosti, posebno dobre prilike koje dolaze iz inostranstva, ali polja obrazovanja, nauke, sporta i lične vere. Odlične materijalne mogućnosti, pozitivno vreme za unapredjenja, nastavak obrazovanja, ali povoljan lični razvoj.

14.avgusta konjukcija Sunca i Venere na 21 stepenu Lava doneće odlično vreme za proslave, ljubav, upoznavanja, novac, poklone.

30.08: Sunce u Devici u trigonu sa Rx Uranom u Biku nosiće sjajnu pokretačku energiju, prezaposlenost, neočekivana putovanja, profesionalne pozitivne izazove, odlično vreme za selidbe i imovinske poslove, ali odlično vreme za otvaranje firmi, nove poslovne projekte, ali pokretanje novih hobija.Nivo interesovanja pokrenut za nešto novo. U ovo vreme može dolaziti do neočekivanih prijateljstava i povoljnih okolnosti.

Merkur već 1.08. u 6:00am kreće direktno sa 23,56 stepena Raka, da bi od 11.08 prešao ponovo u vatreni znak Lav. Druga faza senke dok se Merkur potpuno ne povuče iz retrogradne faze( 1-15.08) Od 23 stepena Raka do 4 stepena Lava kada bi od 15.08. posle 2 sata posle ponoći potpuno bio u takozvanom normalnom fukcionisanju. U svojoj drugoj senci Merkur ima za ulogu, ali direktnim kretanjem od 1.08. od 6:00 am da ponovo dodje do svog samopouzdanja, ponosa, dostojanstvenosti, ali će u tom periodu do 15.08 biti obnove svega onog što nije išlo, a takodje i reorganizacije i resetovanja svega onog što je duže stajalo. Merkur će u ovom mesecu čak tri puta menjati znak, a u znak Device ulazi 29.09 u kome se dobro oseća, jer njegova izražajnost dolazi do mentalne punoće.

U vreme tranzita Merkura u Lavu pre svega potrebno je da pokrenete svoje ideje i da ih stavite u prvi plan, da verujete više u sebe i da probate da umanjite dramatizaciju i „ lako nerviranje“, zainteresujte se za nešto novo, otvoreno kažite šta vas muči, šta bi voleli da promenite, slobodno pohvalite svoju decu( možda naidjete i na iznenadjenja), pokrenite hobije, zabave, radujte se i pokažite koliko umete, Lavovski uticaj može doneti pohvale i mogućnost da malo izadjete iz mentalne izolacije, senke i zainteresujete za nešto novo.Pokušajte da se distancirate od svadja, jer ih može biti , a na provokacije odgovorite osmehom.

16.08.( 19:08) : Merkur u Lavu u kvadratu sa Uranom koji će od 12.08. krenuti retrogradno sa 6,36 stepena: Posebno može doneti genijalne i ekcentrične ideje, ali i naglost i nepromišljenost, nestrpljenje koje može doneti ozbiljne greške. Biće nekog adrenalina u vazduhu, sklonosti rizicima, neočekivanim kontaktima i vestima, ali priličnoj ekstremnoj nervozi i stresu kroz saobraćaj, kompjutere, društvene mreže i papirologiju. Jako je važno da ovog dana budete posebno strpljivi i odluke donosite polako! Nedostatak koncentracije, dobra provera dokumenata, problemi sa internetom, strujni udari i nagli požari, mentalna isključivost i svojeglavost na sopstvenu štetu, brz govor, pokret, ali nagli dogovori i brzopletost koja neće biti najbolja. Provera svega je veoma važna. U povećanju brzopletost i stres.

21.08.: Merkur u Lavu u trigonu sa  Jupiterom u Strelcu ipak može ublažiti stvari i doneti optimizam, puno smeha, srećnih momenata, inspiraciju, srećno vreme za dogovore, putovanja, finansie, inostranstvo. Jupiter će od 11.08 krenuti direktno, pa ćemo i tu imati malu pomoć i podršku od njega. Jako dobro vreme za selidbe, studije, obrazovanje.

VENERA

Venera će do 21.08 boraviti u znaku Lava, potpuno otvorena za zabavu, provod, odmore, uživanje i spremna za večnu ljubav.

U vreme tranzitne Venere u Lavu imaćemo potrebu za najčistijim emocijama ali da poklonimo svojoj duši poverenje, strast i otvorimo sve čakre svog srca do ispunjenja. Ako nam pak ljubav i ne ide, ovo jeste vreme da se okrenemo sebi, svojim snovima, veri u sebe, koja će nas ojačati i učiniti srećnijim. Ljubav u bojama, ljubav prema životu, leto kao inspiracija i mi kao motivacija drugima. Afrički tonovi i zatvorene oči koje osećaju vibraciju. Pred nama je period prekretnice kada samo oni koji imaju čisto srce mogu pobediti.One koje volimo i koji nam pripadaju osetićemo po mirisu, hodu ali hrabrosti da ne postoje nemoguće situacije za ljubav. Ljubav je samo ljubav. ..

 

Već 2.08. tranzitna Venera u Lavu napraviće kvadrat sa Uranom u znaku Bika na 6,34 stepenu od podneva i može doneti posebna emotivna iznenadjenja, adrenalin, neočekivane ljubavne okolnosti, ali mogućnost pojačanih i neočekivanih novčanih troškova i ljubavnih susreta koji mogu doneti paniku, tenziju, tremu ili veći stres. Itekako je pred nama tenzična i dramatičnija energija koja može doneti nagle prekide, ali i susrete koji moraju imati dozu nečeg neuobičajenog, ali ipak nositi nešto nekonvencionalno ili dati dozu slobode.Poteškoće oko trajnih odnosa, ali period jake fizičke privlačnosti i osećaja i potrebe za nečim novim.

8.08. od 22:29 tranzitna Venera će biti u veoma pozitivnom trigonu sa Rx Jupiterom u znaku Strelca na 14 stepenu, što donosi znak dobrote, blagostanja kako na emotivnom, tako i materijalnom nivou, ali pre svega period emotivne zaštite i srećnih okolnosti. Odlično vreme za zaradu, ljubav, proslave, srećne okolnosti mogu dolaziti preko obrazovanja, inostranstva, putovanja, a na putovanjima i značajne lične promene. Vreme mnogo većeg optimizma na polju emocija, što nam je odavno trebalo…

Venera ulazi u zemljani znak Devicu, i donosi vreme kada ćemo biti više okrenuti na čistoću, rad, higijenu, zdravlje, karijeru, dnevne aktivnosti, ali kada se emocije mogu malko sramežljivo više testirati, sumnjičavo i analitično pokretati. Ipak , uticaj ovog tranzita će posebno uticati da se okrenemo svom izgledu i znanju, da pametno donosimo odluke, ali da smirimo emocije i donosimo malko racionalnije emotivne odluke i izbore.

24.08( 19:05) : Konjukcija Venere i Marsa može doneti dosta strasti, ali i period nekih značajnijih poslovnih dešavanja. U porastu su troškovi, ali emocije koje se bude iz mrtvih.

26.08( 17:39) Tranzitna Venera u Devici biće u trigonu sa Rx Uranom u Biku i doneti jednu svežnu, neočekivanu energiju koja može biti otvorena prema finansijama, novim ljubavima, ali ljubavima koje su tražile vreme da se sretnu. To može biti period emotivnog optimizma i velikih promena.

MARS

Mars je od 2.07 u znaku Lava i poseduje veoma optimističnu, ponosnu i pokretačku energiju, pre svega strast i ljubav prema sebi.Njegov uticaj već od prvog dana ovog meseca jer će se naći na zvezdi Merak u sazvežđu Velikog Medveda može doneti istrajnost, ali sklonost vodjstvu i komandovanju, preuveličavanju, ali definitivno poruci ” Ja sam Pobednik”.

Od 18.09 Mars prelazi u nešto konstruktivniji, ali ženski promenjiv znak Devicu u kome će boraviti do 4.10.2019.

Mars u devici je produktivan, ne smeta mu da radi i neki običan posao ako mu to donosi dobit i sklad iznutra.Poseduje smisao za zanatske poslove, majstorstvo, on uvek nešto radi i kad treba da se odmara.Ne drži ga mesto i stalno nešto popravlja, obnavlja, menja.Okrenut je usavršavanju, visokim standardima u onome što najbolje poznaje.Nije sujetan da prenese ono što dobro radi, a da pri tome ne traži nikakav aplauz ili da mu to uzvratite istom merom. Želi da učini život boljim.

Primećuje ono što se naizgled na prvi pogled ne vidi.Puno razmišlja, uvek drži neke enciklopedije i stalno uči.Frustrira ga sve što je polovično, nemarno, nedovršeno.Sklon je veoma poštenom radu i moralnim pogledima posebno u svom radu.Kada je pod pritiskom, to itekako može da se prenese na njegovo zdravlje, pre svega na polje glave i stomaka, jer često je sklon da tudje probleme prenosi na sebe. Poseduje jednu jaku crtu probirljivosti u svemu. U ljubavi teži savršenom partneru/rki i uvek je sklon da nešto prekine ako nema kompletan odnos. Ovo nije Mars koga je lako zadobiti lakim simpatijama, već sve dolazi vremenom uz dela puna poverenja.Mars u devici –kontrolor bez granica naučiće nas kako možemo biti ono što mislimo da ne možemo…. Postojaće veća opreznost i manja želja za rizicima u svemu.

Ipak, Mars će 28.08 imati i trigon sa Rc Uranom u Biku i doneti posebno optimističnu i motivisanu energiju, neočekivano dobra dešavanja, pripreme pred važne dogadjaje, nagla zaposlenja ali odlične neočekivane sportske rezultate.

 

Zanimljivo ovog meseca je i : ( Aloha)

Jupiter kreće direktno od 11.08 od 15:39 gde će putovati znakom Strelca sa 14 stepena sve do 3.12. do ulaska u zemljani znak Jarca. Jupiterov uticaj zaštite, boljeg raspoloženja može biti veoma interesantan iako će se pomeriti na nešto srećniji 15 stepen tek od drugog Mladog Meseca 30.08 kada možemo očekivati neke nagrade i veću motivaciju( posebno na profesionalnom nivou).

12.08( 4:25 am) Uran sa 6 stepena kreće retrogradno sve do Prve Lunarne Eklipse 10.01.2020 kada kreće direktno.

Saturn, Neptun i Pluton u retrogradnom hodu ostaće u Avgustu u pripravnosti da vas nauče još jednom ciklusu pre ulaska u direktan hod od septembra, ali će imati ulogu i da povremeno smire strast i entuzijazam kojem možemo biti skloni. Do kraja meseca pomeraće se na 1 stepen unazad.

Ovaj mesec može biti na udaru veoma nepovoljnih vremenskih prilika, od požara do veoma dramatičnih zemljotresa koji mogu biti u posebnom povećanju u vreme samog početka meseca, posebno uoči Punog Meseca 15.08.

Može biti većih kontrola, ali promena na polju administrativnih i pravnih poslova i institucija.Ekonomska situacija je u pobošljanju. Iako je vreme odmora, svakako nam gužve na graničnim prelazima predstoje, prema Crnoj Gori, Turskoj u prvoj polovini meseca, prema Grčkoj u drugoj polovini meseca.

Ovo je mesec kada moramo pustiti srce da ima glavnu reč tokom prve polovine meseca, a kada ćemo praviti bolji balans po pitanju navika, poslova i bolju kontrolu emocija u drugoj. Srećno!

# currentmood# avgust 2019# aloha# luna# viva la vida#

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.