https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Avgust 2023 – detaljan astro pregled

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/07/starfishes-g273d7f0eb_1280.jpg

Avgust mesec ove godine biće više nego zanimljiv jer ćemo mesec početi i završiti sa dva Super Puna Meseca, 1.08. po našem vremenu od 20:32 Mesec će biti pun na 9 stepenu znaka Vodolije, a 31.08 od 3:35am Super Blue Pun Mesec na snazi je u znaku Riba na 7 stepenu. Mlad Mesec u znaku Lava očekuje nas 16.08 na 23 stepenu znaka Lava, kada će Sunce, Mesec i retrogradna Venera doneti snažnu emotivnu, intezivnu energiju na nov početak i Lavovi povećati šanse za uspeh. Poslednja Četvrtina Meseca desiće se 8.08 od 12:28 na 15 stepenu znaka Bika, a Prva četvrtina Meseca 24.08 na 1 stepenu znaka Strelca od 11:57am.

Ovo je mesec najizazovnije političke energije, prekretnica mnogih dogadjaja sa početka godine, ali mesec velikih provokacija na poslovno – finansijskom nivou. Ovo je mesec tajni, povećanih virusa i prevara. Ono što će nositi ovaj letnji mesec su emocije i karma prošlosti, pa će mnogi od vas imati velike lekcije i nagle promene u ovom mesecu. Itekako će biti velikih zaljubljivanja, venčanja, proslava i odluka. S obzirom da je ovo mesec kolektivnog čišćenja, svi možemo osetiti izazove prirode naše planete, ali neće biti nemogući ponovni dogadjaji koje gledamo samo u filmovima. Ipak, iz ovog meseca možemo izaći sa velikim lekcijama i smernicama ka dalje. Avgust 2023 ima poruku da treba živeti iskreno, bez rezerve, ali sa eliminacijom svega što je veštački i neiskreno! Izmedju 12-13.08 pogledajte u nebo jer ćemo imati meteorsku kišu Perseidi.

Ovaj mesec nosiće: retrogradnu Veneru u znaku Lava koja će ponovo biti u vrlo dramatičnom i izazovnom aspektu sa planetom Uranom izmedju 7-9.08 i nositi velika iznenadjenja, promene, prekide, vraćanje bivših ljubavi, puno dramatike i nezadovoljstva, naglih finansijskih trošenja, ali i neke čudne euforije pomešane sa neizvesnošću.Konjukcija R Venere i Sunca u znaku Lava 13.08 može doneti odlično vreme za zaljubljivanje, dokaze ljubavi, javne nastupe, karijeru, ali i vreme jakih susreta. 22.08 R Venera u znaku Lava u kvadratu sa Jupiterom može doneti velika očekivanja, ali i razočarenja i ponovno vreme povećanih novčanih troškova, kupovina, ali na ličnom nivou moralnih problema zbog ljubavi ili neprihvatanja drugih. Ovaj mesec nosi snažne emocije koje će osetiti posebno pripadnici znaka/ podznaka u vatrenim znacima, medjutim zbog retrogradnosti Venere biće nagle sreće, pa padova, i preporuka neba je mudrost, promišljenije odluke i bez žurbe.

Ono što će ovaj mesec nositi kao posebno izazovan je retrogradni Merkur koji od 23.08.kreće unazad od 22h sa 21 stepena znaka Device, a u svojoj prvoj senci bice već 4.08 sa 8 stepena.Merkur će biti retrogradan do 15.09., ali do kraja sledećeg meseca mora proći i poslednju senku. Retrogradni Merkur može povećavati osetljivost na polju poslovnih aktivnosti, zdravlja( vreme loših procena i terapija, lečenja), ali i psihološke probleme i nemire oko komunikacije, razumevanja. On će do kraja meseca doći na 19 stepen, a retrogradnost kreće sa rodjendanima Devica koje posebno moraju biti oprezne u ovoj godini oko procene, očekivanja, razumevanja posebno prva i druga dekada ovog znaka, s obzirom da im je Merkur vladajuća planeta.

2.08- opozicija Merkura i retrogradnog Saturna nosice velika kasnjenja i ograničenja, brige i strahove, ali i osetljivost kroz polje uredjaja, granica. Posebno avio saobracaj u osetljivosti izmedju 1-10.08.

10.08.- trigon izmedju tranzitnog Merkura u znaku Device i Jupitera iz znaka Bika odličan za potpisivanje papira, kupovinu/ prodaju, rešavanja imovinskih pitanja, trgovinu, putovanja, poslove i zradu na polju inostranstva, zaposlenja i važne sastanke.

 

10. AVGUST / MERKUR U NAJVEĆOJ ISTOČNOJ ELONGACIJI

 

Dva Super meseca posebno mogu biti ciklusi i velikih čišćenja i izazova, ali i velike istine koja nam karmički dolazi u ovom intezivnom energetskom mesecu. Ovaj mesec može biti veoma izazovan za Vodolije, Jarčeve i Ribe jer će imati ciklus karmičkih vraćanja, ali nov početak uz prethodna velika previranja mogu imati Lavovi, Ovnovi, Rakovi i Škorpije. Bikovima ovaj mesec može biti veoma produktivan i vezan za zaštitu neba. Strelčevi mogu imati velika očekivanja, ali moraju korak po korak. Device se moraju držati znanja i mudrosti, jer ovaj mesec može da bude veoma psihološki naporan i zato je jako važno da budu jaki i uporni, posebno uz drugi završni Super Full Moon. Ovaj mesec može biti veoma senzibilan Ribama i Blizancima, dok Vage mogu imati posebno emotivna iskušenja.

Prvi Super Moon( drugi po redu ove godine) ili Zrnasti Mesec- 1.08. na 9 stepenu znaka Vodolije može biti posebno osetljiv za senzibilne osobe i osobe koje prolaze trenutno psihološke krize. Može dolaziti do depresije, kašnjenja, pojave zemljotresa, požara, ali globalnih političkih neprijatnih iznenadjenja, razočarenja u prijatelje i teških, čudnih snova koji neće prijati kardiovaskularnim  bolesnicima, astmatičarima.Može dolaziti do naglih prekida emotivnih odnosa, svadja oko finansija i povećanja sebičnosti i pohlepe. Osećanje duhovnog ograničenja i pritisaka na poslu praćenih opozicijom Merkura i retrogradnog Saturna možete sprečiti strpljivom molitvom i ne gubljenjem vere u ono u šta verujete. Sve što se bude dešavalo kao prasak, može biti i faza kada vas nebo budi i traži da nešto promenite u svojim odnosima, ali mnoge odluke koje ćete imati u glavi u vreme ovog Full Meseca intezivne energije možete realnije imati sliku cele vaše situacije ipak od samog kraja meseca.

Drugi Super Moon( treći ove godine) 31.08 od 3:35am na 7 stepenu znaka Riba može pokrenuti globalnu i ličnu opštu manipulaciju, povećanje veštačkih virusa, veće psihološko emotivne krize i povećanje samoubistava, probleme na finansijsko – poslovnom nivou( neće sve ići u pravcu očekivanja i planova)a zbog vladaoca Neptuna koji će se naći u opoziciji sa Marsom nosiće veći pad energije, depresije, samosažaljenja i povredjivanja, velike tajne ili otkrivanje tajni koje vas mogu povrediti, prevare, iskorišćavanja, pa otvorite um i srce u svojim odlukama i posebno brinite o svom zdravlju.

Planeta Mars će boraviti u zemljanom znaku Device do 27.08 kada prelazi u vazdušni znak Vage, znak svoje opozicije i pada. Već prvog dana avgusta uz izazovniji Pun Super Mesec ipak ćemo imati srećan trigon izmedju Marsa i Jupitera koji može doneti produktivnost, sreću, blagostanje, dobru zaradu i to posebno osobama koje su posvećene, radne ili koje su u prethodnom periodu bile posvećene znanju.Ovo može biti pozitivno vreme za inostranstvo, zaposlenje, rad sa strancima, davanje ispita. U vreme Mladog Meseca 16.08 Mars će se naći u srećnom i pozitivnom trigonu sa planetom Uran i doneti prijatna iznenadjenja, uspeh, dobro vreme za početak većih poslova, vreme dobre fizičke energije i odlično vreme za sport, dijete. 25.08. imaćemo snažan trigon izmedju Marsa i retrogradnog Plutona koji može doneti izrazitu hrabrost, transformacije, veliku snagu volje da pobedite ili realizujete nešto što vam je bilo izuzetno osetljivo u prethodnom periodu. To može biti vreme jakih fizičkih odnosa. Posebna pažnja 22.08-31.08 kada će Mars biti u opoziciji sa retrogradnim Neptunom koji može povećavati lične krize, razočarenja na poslu, psihološke probleme i veoma osetljive aspekte na polju operacija, povećanje trovanja i davljenja.

Uticaj Marsa u znaku Vage na snazi od 27.08. -12.10.

S obzirom da ćemo u ovaj mesec ući sa čak 4 retrogradne planete, u retrogradan hod ulazi Merkur kao peta planeta 23.08 i Uran kao šesta planeta 29.08.

Ovo je mesec i rodjendana druge i treće dekade Lavova i prve dekade Devica. Sunce vladar Lavova 7.08 će se naći u kvadratu sa velikim Jupiterom na 14 stepenu koji pripada stepenu znaka Bika i može povećavati ogromne želje, očekivanja bez učešća, ali problema na berzama, polju kreditiranja, investicija i nekretnina. Ovaj mesec traži mnogo rada, truda, zalaganja i verujte ništa neće padati sa neba. Sa druge strane ovaj aspekt može povečavati veće troškove, napor, pa je potrebno mudrije donositi odluke. Preporuka neba je nemojte padati pod uticaj drugih, več sami donosite svoje odluke na osnovu osećanja! Na mlad mesec 16.08 Sunce će se naći u izazovnom kvadratu sa planetom Uran na 23 stepenu koji pripada simbolici znaka Vodolije, pa u povećanju mogu biti ponovne oluje sa grmljavinom, nesreće, neočekivane lične prilike, ali i genijalne ideje i iznenadjenja. Može dolaziti i do hirovitosti, nestrpljenja, euforije praćene brzopletim odlukama! Ipak, želja da se nešto preseče i menja biće number 1 posebno od tog perioda.

23.08. od 11:02am Sunce menja znak i ulazi u zemljani znak Device. Opozicija Sunca iz znaka Device i retrogradnog Saturna iz znaka Riba 27.08 na 3 stepenu može doneti velike probleme na polju komunikacije na polju autoriteta, roditelja, ali i mogućnost ograničenja na polju ličnih ciljeva i karijere. Može se osećati neka težina u vazduhu ili zabrinutost. U porastu posebna osetljivost i povećanje virusnih infekcija, hronično reumatskih problema. Dosta problema može biti na državnom sektoru, posebno na polju medicine.On će biti najsvetliji u toku godine, što je najbolje vreme za posmatranje Saturna i njegovih satelita. Moći će da se vidi u toku cele noći, a jedan srednj ili veći teleskop će biti potreban da se posmatraju Saturn i njegovi prstenovi zbog gotovo punog meseca.

Solarni horoskop Devicama nosiće jako puno rada na sebi, postavljanja ličnih ciljeva, medjutim Device u ovoj solarnoj godini mogu naglo menjati poslove, a imati i velike izazove u braku i porodičnom životu.Za Device koje planiraju život i rad u inostranstvu, ali promenu zemlje 2023 moze znacajno biti dobra godina. Ovo je veoma karmički izazovna godina iz koje Device mogu izaći u potpuno novom smeru.

Srećno u Avgustu – Astro Luna( astrolog Nataša Paunovski)

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.