https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – 11.10.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/10/woman-4491540_1280-1280x814.jpg

Merkur danas ulazi u svoju prvu senku gde sa 11 stepena će ići do 27 stepena kada će zastati i poslednjeg dana ovog meseca krenuti retrogradno. Lokalno vreme za one koji vole ili prate astrologiju je 15:15 kada će Merkur ući u svoj prvi stacionar, i doneti da ili  ako imate utisak da vam sitne, mentalne stvari počinju da se usporavaju ili da vam ne idu kako ste planirali, znajte da je za sve kriv Merkur.

Merkur kreće u svoju prvu senku sa 11 stepena, stepena egzaltacije koji donosi poseban naglasak na emocije, profesionalni ego i ali pojačava mentalnu senzitivnost i osetljivost na dnevne sitne stvari.Ovo je stepen medijuma, ali izuzetne intuicije i povezanosti sa drugima. Medjutim, pošto će krenuti u svoju prvu senku on može doneti i dane zbunjenosti, rasejanosti, konfuznosti i osetljivosti kroz polja kojima upravlja( telefoni, kompjuteri, saobraćaj, rodjaci, medjuljudski odnosi) gde Merkur ima dozu i da pamti kad ga drugi uvrede, ali da energično i destruktivno sebe dovede do mentalnog pada. Svakako, više o Merkuru imate u mom tekstu Merkur u Škorpiji ( 3.10. -9.12.2019)

” Svugde je dobro kad si sa sobom u dobrim odnosima. Jer sebe moraš da povedeš na svako mesto na koje odeš. Jer si to ti, i to je i najbolje i najgore i jedino što sigurno imaš za ceo život.”
Ivan Tokin

Mesec kroz ceo dan u znaku Riba boreći se da dodje do kiseonika, jer emocije i pritisci mogu da ga ozbiljno ” odalame po glavi). Posebna senzitivnost, nesanice, preosetljivost i čudni snovi mogu biti pojačani od 3:35 kada će Mesec imati i konjukciju sa Rx Neptunom.Noć i jutro veoma opasno kroz utapanja, ali može biti veoma teško psihički bolesnim osobama, ali i osobama koje imaju problema sa disajnim organima. Veoma senzitivno vreme za trudnice.Period do 6 h je jedino mogao biti pozitivan medicinskim licima, ali osobama koje pišu, rade noću ili se bave nekim vidom kreativnog rada.

Ceo dan posebno noćni sati i rani jutarnji časovi mogu doneti hormonske i vremenske promene, ali da mnogima može da se otvori apetit koji može biti u vezi sa nekim nezadovoljnim emocijama.

Od 10:03: Mesec u Ribama u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu donosi posebnu konfuznost i započinjanje više poslova odjednom, ali gubljenju vremena na nepotrebne sitnice i osećaj potpune neorganizacije i rasejanosti.Osećaj neke potištenosti i neispunjenih želja. Emotivni odnosi na vagi.Preveliko filozofiranje i trošenje bez ikakve suštine. Emocije vrlo ranjive i ovo vreme može doneti nesigurnost, strahove, ali osećaj neke ” izgubljenosti”. Mogućnost problema sa varenjem. Romantičnost i idealizam u povećanju. Poteškoće u komunikaciji zbog nemogućnosti objašnjenja.

11:56: Mesec u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu: vreme neke napetosti kroz bračne ili emotivne energije.Dobro vreme za rešavanje administrativnih stvari, dobro za one koji se bave menadzerskim poslovima, farmacijom, istraživanjima.Podrška porodice u sitnijim poslovima ili savetima( treba ih poslušati).Emocije u velikom konfliktu sa razumom. Jaka potreba da se pobegne u neku izolaciju. Dobro vreme za profesionalni napredak. Muzika može uticati na raspoloženje.

Vreme od 15:16 moze doneti jače misli i koncentraciju, kao i dobro vreme za završetak poslova. Ipak obratite pažnju na finansije, može biti nepotrebnog trošenja! U porastu visoki ciljevi, patriotizam, ali jaka potreba za ulepšavanjem.

Mesec od 18:12 kreće u prazan hod i može doneti usporavanje dnevnih aktivnosti, kašnjenja, ali jak umor. Ceo dan je u nekoj ” misiji” i dokazivanju, dok u emocionalnom smislu ranjiv toliko da nas sitnice mogu uznemiravati kao neka krupna stvar. Danas je bitno da otkrijemo u čemu baš uživamo i čemu se radujemo i da nadjemo vreme za sebe. Danas lepa reč i strpljenje u odnosu na druge može spasiti ove pomalo oscilirajuće aspekte, ali sam položaj neba. Ipak, ono što osećamo tokom poslednja dva dana je intuicija i osećaj gde zapravo treba da krenemo, kao i osećaj u čemu grešimo i čega treba da se oslobodimo. Ipak, energija je u priličnom padu, pa neće biti neobično da se brzo umaramo, da nas bole stopala ili da nam danas smeta guzva, kao da ćemo čeznuti za nekim mirom i toplinom. To možemo i sami napraviti ako želimo.

Mesec je u fazi pred Pun Mesec čija će kulminacija biti u nedelju u kasnim večernjim satima. O tome vas obaveštavam malo detaljnije. Srećno!

# currentmood# moon in pisces# merkur ulazi u prvu senku# dnevna doza lune

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.