https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune 17.01. – Poslednja Četvrtina Meseca

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/01/woman-2917779_1280.jpg

Toplo – hladno. Zagadjenja i unutrašnja čišćenja. Pronaći balans i disati i čistiti se. Pred nama je danas i Poslednja Četvrtina Meseca, lunarna faza pred Mlad Mesec 24, ali i faza posle vrlo senzibilnog Pomračenja i Punog Meseca koji je iza nas koji skuplja komadiće srca po asfaltu. Jutarnji časovi praćeni strahovima, emotivnim oscilacijama, dok večernji jakom konkretnom energijom, ali za mnoge i nekim jakim odlukama( biti ili ne biti). Iako možemo biti pod nešto nežnijim aspektima, današnji dan može doneti izuzetno velike turbulencije od toga da ne možemo da se pomerimo i imamo jak pad energije, do toga da dolazi do nagle euforije i jako dobrog raspoloženja. U nama se mogu buditi i sukobljavati sile rušenja i gradjenja.

Mesec od jutarnjih časova pogodjen kvadratom sa Plutonom i Saturnom u periodu od 7:17 -13 posebno u bazi emotivnih briga, potištenosti, usporenosti, zatvorenosti, osećaja praznine, pesimizma, pa će trebati jedan dobar balans da se stvari u ovo vreme ne shvate previše ” lično”. Možete imati ovog jutra osećaj jakog umora, ili da vas drugi uopšte ne čuju, ne razumeju i da imate poteškoća sa okruženjem, navikama, ali organizacijom. Ranjivost može da se prekrije nekim dobrim makeup/ om, ili osmehom i podrškom prema drugima da je to prolazna, pa i ova magla će proći kako napolju, tako i kroz jake otkucaje srca. Da li to srce nešto napominje ili predoseća da je vreme za neko budjenje ili promene ili imamo alarm da se nešto dešava mimo nas?

” Ne osećaj se usamljeno, ceo univerzum je unutar tebe.”
Rumi

Od 13:58 pred nama je i Poslednja Četvrtina Meseca, na 26 stepenu znaka Vage u kvadratu sa kardinalnim Suncem u znaku Jarca. Poteškoće izmedju ljubavi i karijere, razumevanja i primanja podrške, osetljivost kroz autoritete, nepravda, osećaj potištenosti i naglih promena raspoloženja.Mnogi u ovom periodu mogu prolaziti kroz izuzetno senzitivan odnos sa voljenom osobom ili prosto imati neki strah kako će i u kom smeru ići. Poseban pritisak mogu osećati u toku prve polovine ovog dana Vage, Jarčevi, Lavovi i Bikovi. U pojačanju problemi sa kožom, disanjem, mokraćnim kanalima, kičmom.

Izuzetna preosetljivost na kritike. Pred nama je energija težnje za emocijama, ali gde imamo priličnu krutost i ograničenja od strane drugih. Probajte danas da ipak poslušajte svoje srce, da pratite svoje telo i želje, jer mislim da ćete ipak sami sebi biti najveći prijatelji, jer ova faza može prilično da zbuni kroz savete drugih. U porastu poteškoće kroz pravne procese, ali možete osetiti neki manji/ veći čin nepravde. Izuzetno loše vreme za politiku, javna predstavljanja. Venera kao vladajuća planeta, u znaku Riba prošla je preko zvezde Folmahaut i donosi savet da osluškujete svoje srce, uključite intuiciju. Ovo može biti dobro vreme za ulepšavanje, pisanje, kreativne sposobnosti, ali svi lični problemi traže veru. U pokušaju da se dopadnete drugima, možete naići na javni otpor i zbog toga je jako važno da danas izgradite ipak malo bolje lično samopouzdanje. U porastu su posebno emotivna nerazumevanja i neka ljubavna kočenja.Opet, s druge strane mnogi jako dobro iza lepog izgleda mogu prikrivati neka razočarenja, ali ova faza nosi definitivno i neki vid malog testa na relaciji ljubav/ brak/ društveni odnosi/ karijera.

Od 19:22 Mesec menja znak i prelazi u vodeni, ženski znak Škorpiju. Mesec ulazi u prazan hod  sve do 23:30 što može doneti usporenja, ali pojačan pesimizam i osećaj nekog mraka ili pojačanih unutrašnjih konflikata. Vladaoc Mars dolazi na zvezdu Antares, jednu od 4 kraljevske zvezde, zvezdu zapada u sazvežđu Škorpije. Ona mnogima od vas može da donese ipak u ovom periodu jaku neustrašivost, brobenost i hrabrost, neki vid budjenja, ali moramo znati da ona itekako može doneti neočekivane nagle loše globalne dogadjaje i neprijatna iznenadjenja koja bi imala kulminaciju posebno  za vikend.

22:37: Mesec u Škorpiji u kvadratu sa Merkurom u Vodoliji posebno može doneti pojačane svadje i konflikte, brige i nemire oko dece, ali porast saobraćajnih nesreća i nesporazuma. U porastu veoma provokativna i nestrpljiva mentalna energija. Sukob srca i govora, kradje,štete, nerazumevanja, ali ljutnja i nervoza mogu biti posebno podstaknute ovim aspektom. Posebno osetljiv period za Blizance, Device, ali i Bikove i Škorpije.

23:56: Mesec u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku: Nagli prekidi, drama, nervoza, razdvajanja, ali nagle promena raspoloženja i energije. Emotivna iskušenja, jaki instikti, velikodušnost, potreba za promenama i izvlačenjem iz prethodnih loših dogadjaja. Pojačana posesivnost i ogorčenost, ali jaka emotivna povezanost sa onima koje volimo.Ipak veoma osetljivo vreme za emocije, ali novac. Veoma osetljivo vreme jer može doneti eksplozije, neočekivane dogadjaje, čak i veoma loše vremenske prilike. Mogućnost prolaznih turbulencija, ali nemira. Dišite, usporite odluke, pokušajte da ne reagujete impulsivnije! Ovaj aspekt može biti veoma neprijatan Škorpijama, Vodolijama, a na udaru mogu biti Bikovi i Ribe.

# currentmood# flashdance# mesec u vagi# mesec u škorpiji# poslednja četvrtina meseca u januaru# dnevna doza lune

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.