https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune -25.08.2020

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/08/sunflowers-5482116_1280.jpg

Danas neka mešavina idealizma i odgovornosti. Sumnja u pozitivan ishod ali Mesec koji me svake večeri prati kući dajući neku čudnu unutrašnju snagu da je to bio još jedan odličan dan koji sam prošla. Mesec se trenutno smeje mojim strahovima podsećajući me da sam zaboravila koliko sam zapravo snažna u celoj toj mojoj haotičnoj potrebi da uvek budem najbolja…

Utorak, dan Marsa  pojačava fizičke želje pomešan sa nekim neobičnim emotivnim izazovima iznutra. Danas je 25.08.2020 koji  pojačava mentalnu motivaciju i nove ideje i donosi neki vid mentalne inspiracije onako spontano i odmah preuzimanje akcije da se što se može odmah pokrene pod uticajem Merkura u znaku Device koji danas dobija podršku u sekstilu sa Uranom koji je krenuo retro i spreman je da nas začini i nekim humorom i zabavom iako smo naoštreni na neke ozbiljnije teme. Ovaj aspekt je na snazi danas od 17:19 pojačavajući neke spontane vizije koje možemo pretočiti u nešto dobro. Sa jedne strane jaka potreba za detaljima, držanje planera, ali zapisivanje u trku nekih misli koje mogu biti snažne i uzvišene i doneti neki pdosetnik da smo živi i da puno toga možemo. Veoma plodna energija može doneti olakšanja mnogima od vas, jer se danas snalažljivo možete snaći u mnogim situacijama. Ukoliko planirate sredjivanje neke papirologije, zdrastveni pregled, očekujete neki važan poslovni poziv ili susret, ovo može biti odličan aspekt. Ovo je aspekt koji može doneti dosta uzbudjenja, zabave, ali neočekivane vesti.Odlično vreme ukoliko želite da pokrenete neki svoj blog, sajt ili se inače bavite informatikom, programiranjem, računovodstvom.Odlično vreme za rešavanje nekih matematičkih izazova ili igara na sreću:-)) Vreme novih otkrića( moguće da nešto otkrijete o sebi trenutno) Samo hrabro i pratite svoje misli i zapisujte u hodu:-))

Mesec u Škorpiji do 14.50 podsticaće da iz nekog svog mraka predjemo u otvoreniju fazu i da se radujemo nekim malim, ali jednako bitnim stvarima. Pred nama je Prva Četvrtina Meseca od 19:58( pogledajte Mesec veoma je lep od nedelje).  Mesec će od 2:37 am biti u sekstilu sa vladaocem Plutonom koji se kreće retrogradno do početka oktobra dajući period snage, jakih misli, želja, snova, ali neki vid regeneracije i jačine. U emocionalnom smislu ovo može biti period strasti i izuzetne hrabrosti i privlačnosti.

Dan započinjemo vrlo organizovano i praktično, jer Mesec nema vremena za gubljenje i od 8.28 u sekstilu sa retrogradnim Saturnom u Jarcu donosi odgovornost, ozbiljnost, odlične organizatorske sposobnosti ali pokretanje nekih sitnijih poslova koji su stajali. Možete svemu priči ozbiljnije. Vreme poverenja i pojačane želje za dužnostima prema drugima Dosta razmišljanja o prošlosti i onome što vam se dešava iznutra može doneti osećaj jačine koju ne razumete, jer može dolaziti do nagle smirenosti do nagle euforije.

Mesec će ući u vatreni, promenjiv, muški znak Strelac od 14.50 gde će biti u krakotrajnom praznom hodu do 20h gde će dosta sanjariti i tu može dolaziti do male usporenosti ili zakašnjenja u planovima ili odlaganja nekih planova za kasniji period. Kada je Mesec u Strelcu može doneti pojačanje mašte, kreativnih sposobnosti, ali svakako zbog dispozitora Jupitera koji je u padu, pa plus retrogradan imaćemo neki vid realne slike svega šta možemo, a šta ne i osećaj i dalje jakog opterećenja i ograničenja da se osećamo potpuno slobodni.

Prva Četvtina Meseca dešavaće se kada Sunce koje boravi u ženskom znaku Device bude u kvadratu upravo sa Mesecom u znaku Strelca na 2 stepenu. Mesec će se nalaziti u blizini zvezde Izidis ili Dzuba poznatoj kao kruni Škorpiona. Veruje se da je ova zvezda i povezana sa egipatskom boginjom Izis. Ova zvezda itekako može doneti naivnost, izdaje i razočarenja, ali puno toga skrivenog i tajnog zbog toga je neka generalna preporuka do Punog Meseca( 2.09) dok traje ova faza da obratite pažnju kome verujete i kakve akcije preduzimate, pokušajte da sačekate ili poslušate svoju intuiciju! Mesec će se nalaziti i na zvezdi Jed Prior koja se nalazi u sazvežđu Zmijonoše i koja je jako dobra za svaki vid isceljenja i izlačenja, dok će Mesec prelaziti i preko zvezde Dzabah koja može pokrenuti mnogo toga zabranjenog i potajnog( posebno manipulacije), ali važne zvezde Akrab koja mnogima može doneti veću materijalnu dobit( sve u zavisnosti gde vam Mesec prelazi trenutno).

Moram spomenuti mada verujem ove godine zbog okolnosti imamo malo venčanja da ova lunarna faza je jako loša za veridbe, vencanja ili nešto tog tipa. Može biti veoma dobra za poljoprivredu i sadnju generalno, ali može povećavati oluje ili doneti najezdu insekata ili gmizavaca koji mogu da napadaju.

U jednostavnom smislu imamo energiju Sunca planetu i našeg identiteta u promenjivom znaku Device koji vlada 6 poljem poljem zdravlja i posla gde može dolaziti do razilaženja, promene planova ili većih očekivanja u sukobu sa Mesecom našom dušom u znaku Strelca, promenjivom vatrenom znaku koji vlada 9 astrološkom kućom. Možemo osećati da robujemo obavezama, da se žrtvujemo na pogrešnoj strani, da nam malo fali da padnemo ili da nam je jako dosadno.

To se može povezati da naša duša čezne za daljinama, odmorom, nečim višim i da će nam jako teško padati rutina, dosada, klasika. Trebaće nam nešto da nas pomeri ili nešto novo( svakako zbog dobrog aspekta Merkur / Uran možemo i sami nešto organizovati što nas može zaokupiti). Poteškoće sa poslovima sa inostranstvom, emotivne sumnje, trošenja, razočarenja, ali dobre kreativne mogućnosti mogu označiti ovu Prvu Četvrtinu koja će nositi i jaku opoziciju izmedju Venere – planete zadovoljstva koja može biti iscrpljena Jupiterom oji takodje retrogradno ide znakom Jarca pa očekivanja i želje mogu biti u velikom sukobu. Pripazite na troškove i obećanja!

Sa jedne strane možemo se prepustiti uživanjima, da možemo teško obavljati obaveze, ali ova opozicija se ipak odnosi i na preterivanje u trošenju, hrani, piću pa je potrebna umerenost. Na poslovnom planu može dolaziti do naglog odsustva ambicija ili nailaženja na nepoštovanje ili prosto da osećate da niste dovoljno motivisani trenutno i da vam treba da se opustite sami sa sobom. Svaki vid ozbiljne odgovornosti pod ovim aspektom izmedju utorka i petka može doneti prekovremenu lenjost, apatičnost ili osećaj da ne možete da se pokrenete i da vam je potrebno da radite nešto drugo. Ukoliko to možete, svakako srećno:-)) Emotivna očekivanja mogu biti idealizovana podsvesnim sumnjama i analitičnošću i detaljima koja mogu samo opterećivati veze u ovom periodu.

# currentmood# prva četvrtina meseca u avgustu# mesec u škorpiji/ strelcu# dnevna doza lune

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.