https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune -27.04.2020

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/04/colors-3185020_1280.jpg

Dobar dan, poslednja nedelja aprila. April je bio mesec koji je mnogima od vas mogao dati dosta promena bez obzira na okolnosti. Šta ste to promenili i šta vam je nebo donelo kao promenu?

Nedelja koja je pred nama  nosiće i današnji prelazak Merkura u Venerin dom, znak Bik od 21.54 u kome će boraviti do 11.05.

Tranzitno kretanje Merkura u znaku Bika doneće nam veću staloženost, sporije, ali veoma realne poruke i odluke u odnosu na okruženje i lične planove, ali jednostavnije i praktičnije misli i komunikaciju.

Postojaće potreba za lepotom u svim oblicima, pre svega da se lepše izraze neke stvari ili vidi u običnim stvarima ono jednostavno, harmonično.Iako Merkur u biku nije toliko jak na rečima i odlučan, on nam nudi mudrost, ali izdržljivost i principijalnost.Vreme  i upornih ciljeva. Neće se mnogo žuriti sa odlukama.Pojačana mentalna čula, sporije odluke, komunikacija. Merkur u biku pokreće potrebu da se sačeka svojih „ 5 minuta“, on čeka pravi momenat da se iskaže. Stvari se uzimaju mnogo ozbiljnije, ali svakako će biti prisutnija dopadljivija komunikacija i misli. Merkur u biku voli konkretne odgovore, on dugo razmišlja o postavljenim ciljevima i ide ka njima, on ne odustaje.Svakako da misli mogu biti usmerene i na materijalne prilike i potrebu da se bolje osećamo kroz neki vid udobnosti na tom nivou. Osećaj za boje, meru, jaka čula i stavljanje akcenta na dodir, jaka potreba za muzikom, kuvanjem, potrebom da se preko estetike bolje osećamo.Ovo može biti vreme kada ćemo stvari koje želimo da naučimo temeljnije pripremati, ali  može biti i  osećaja i manje lenjost ili ostavljanja  obaveza za naredne dane.

Ipak, ne treba zaboraviti i činjenicu da tranzit Merkura zbog elementa zemlje nosi fiksno izražavanje, suzdržanije reakcije, potrebu da biramo reči, a sa druge strane mnogo više koncentracije i opreznosti na polju pisanja, dogovora, potpisivanja.Mentalna energija neba trenutno traži lepotu, savršenstvo, ne zadovoljava se brzim rešenjima, traži lekovite informacije i podršku drugih.Zbog toga neki vid osećanja oporavka možete pronaći u kupovini, prirodi, zdravoj ishrani., konstruktivnom traženju saveta. Merkur u biku je pouzdan,odličan sagovornik, osobe koje ga imaju natalno imaju izuzetno puno strpljenja za tudje probleme, ali pre svega znaju da saslušaju druge…

Neće tu biti velikih iznenadjenja, ali svakako može biti plodnijih ideja, dubljih razmišljanja, nepoverenja prema novom, ali ne žurbe.Emotivne potrebe će se više bazirati na materijalnim.Biće manje prilika za konflikte, ali svaki projekat koji se započne sa ovim tranzitom može se pokazati kao dobar i dugotrajan.Manje će biti filozofiranja, više će akcenat biti na realnom, naučnom, istraživačkom.Ovaj tranzit vam nudi da uzmete stvari u svoje ruke i da polako završavate one poslove koji su stajali.Pokrenite lepotu misli, govora.Očistite i izbacite suvišno.Unesite harmoniju u svoj dom.Okrenite se samo lepoti u svim oblicima.Zaboravite na bol, tugu, pokrenite radost u sebi.Držite privatnost, ali ne zaboravite one koji vas čine srećnim.Svaka reč ima će svoje značenje kad i u kom smeru treba da ide.Brojanje do 100 biće i dobra poruka ovog Merkura.Dajte sebi vremena, jer ćete ga imati za prave odluke.

Merkur će već sutra imati jedan krajnje težak aspekt sa Saturnom u Vodoliji gde može da poveća zabrinutost, osećaj rutine i dosade, depresivnost zbog situacije u kojoj se nalazimo. Može postojati i pojačano ograničenje kroz komunikaciju, izvesna odlaganja, zakašnjenja, i mogućnost brige kroz novac, emotivne odnose, rodjake. Nagla iznenadjenja, velike promene koje će svako od nas uvesti dešavaće se već 1.05 kada Merkur i Uran naprave konjukciju dok period od 4-11.05 kada Merkur primi odličan aspekt konjukcije sa Suncem, Jupiterom i Plutonom koji je krenuo retrogradno doneće nam više mentalnog optimizma, snage, boljih vesti i regeneracije.

Mesec danas u znaku Blizanaca sve do 19:29 kada prelazi u znak svog sedišta, svoj dom – znak Rak. Ako ste noćas osetili uznemirenost, nesanice ili ste se osećali senzibilnije, mali krivac je aspekt Meseca i Neptuna koji je pojačavao psihološku osetljivost, i da stvari nisu isle bas kako treba. U pojačanju i apatičnost.

Mesec će od 19h biti u zanimljivom sekstilu sa Merkurom pa moze doneti dosta vesti, novosti, pozitivan mentalni elan, sreću preko dece, obrazovanja, pisanja, rodjaka i kontakta sa drugima.

Mesec u Raku od večeras do četvrtka 30.04 može nam doneti jednu sentimentalnu, emotivnu energiju praćenu promenama raspoloženja. Jaka povezanost sa porodicom, domom ipak nam neće pasti tako teško do četvrtka. Ovo je dobro vreme da se okrenete deci, kućnim poslovima, izbacivanju suvišnih stvari, skupljanju humanitarne pomoći, ali i sredjivanju svog doma kako ste uvek želeli. Emocije kao plima i oseka, čas nagla sreća, čas nagla tuga , posebno u utorak zbog aspekta Merkur/ Saturn koji inače donosi da možemo biti i nešto samokritičniji prema sebi. Ostanite dobro:-))

# currentmood# somebody to love# merkur kroz znak bik# mesec u blizancima/ rak# dnevna doza lune# astrolog nataša paunovski

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.