https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-hL7NpMwF/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

UncategorizedMaj 2020 – Mesečni pregled planeta

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-dHiOZ7Ol/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/05/13094378_1289434997782369_960173712667036208_n.jpg

Maj – jedan od najlepših prolećnih meseca počeo je sa mirom u domu i izolacijom koju pomno prati Saturn u Vodoliji koji se od 11.05 sprema na vraćanje unazad sa 1 stepena Vodolije. Inače, u ovom mesecu imamo dosta vraćanja planeta retrogradno i to Plutona koji je već krenuo retrogradno od kraja prošlog meseca, a njemu se ovog meseca pridružuje Saturn 11, Venera 13, kao i Jupiter od 14.05 sa 27 stepena.

Zbog toga ovaj maj mesec moze da donese itekako veliku obnovu propuštenog, ali i nove izazove i testove koje su ostavljeni po strani.  Maj mesec po pitanju lunarnih faza donosi snažan Pun Mesec u Škorpiji 7.05 koji može da pokrene strasti, nasilje, agresivnost ali i bolove prošlosti, Poslednju Četvrtinu Meseca 14.05 u Vodoliji baš u vreme kada Jupiter krene retrogradno i veći nivo ograničenja i moralnih i političkih nemira i povećanja demonstrativnosti i potrebe za nekim oslobadjanjem koje vas je gušilo, Mlad Mesec 22.05 u znaku Blizanaca doneće posebnu zabavnu i vedru energiju kako i zbog odličnih aspekata Merkura i Rx Venere, ali i stabilnog trigona Sunca i Rx Saturna pa sam sigurna da ćete baš u to vreme uspeti da pokrenete sve one stare, ali važne lične stvari i poslove koji duže stoje. To može biti posebno vreme obnove saobraćaja i pokreta u vezi sa turizmom. Prva Četvrtina Meseca dešavaće se 30.05 u znaku Device koji može malko da nam pokrene konfuznost, neorganizaciju, ali potrebu da stignemo na više strana, pa se mogu osećati odredjeni manji padovi i oscilacije.

Maj je posebno interesantan po vraćanju retrogradne Venere koja budi prolećnu energiju od početka maja i donosi dosta emotivne priče i upoznavanja na mentalnom nivou, ali od njenog vraćanja unazad od 13.05( 8:46 am) doćiće do perioda velikih emotivnih izazova, testova i emotivnih dešavanja koju mnogi od vas mogu doživeti kao kraj ili novi početak. Venera će krenuti retrogradno sa 21 stepena Blizanaca.

Već 4.05 Venera u Blizancima biće u kvadratu sa Neptunom u Ribama i doneti jednu energiju idealizacije, sanjarenja, povremene pasivne energije, ali i porasta magičnih susreta koji mogu voditi razočarenja, obmanama, ali velike lične nesigurnosti generalno. Ovaj aspekt donosi i veliku zaljubljenost koja nosi da ne možete videti pravo lice voljene osobe ili njegove mane. U porastu tajne afere, dopisivanja, ali i emotivne krize gde psiha može biti problem, ali dosta laganja u ljubavi. Emotivni padovi mogu voditi samosažaljenju, poročnosti i prevelikoj senzibilnosti. Ovaj aspekt će nam se ponoviti i 21.05 kada Venera krene retrogradno i može doneti neke nastavke prethodnih emotivnih dešavanja, ali posebno povećanje ličnih kriza u emotivnim odnosima i priličnu neiskrenost.

Ono što Venera može doneti kao pozitivno je 22.05 njena konjukcija sa Merkurom u Blizancima koji donosi mnogo bolje raspoloženje, ali kontakte iz prošlosti, poseban porast vraćanja na stare ljubavi, mnogo udvaranja, flerta, planova i zadovoljstva.Ovo može biti odlično vreme za kreativne stvari, nastavak nekih bitnih finansijskih investicija, poklona, donacija, pozivnica, predloga.Obnova starih prijateljstava, odlično vreme za izlaske, proslave i bitnija dešavanja mogu doneti ovaj lep aspekt.

Venera će biti u retrogradnom hodu do 25.06. ove godine i doneće još jedan ozbiljan test na polju emotivnih odnosa. S obzirom da je Venera i planeta novca može doneti pogrešne investicije, kradje, gubitke, lažna obećanja, pa malko povedite računa jer ona može doneti da vam novac odlazi dosta na troškove automobila, avionske karte, knjige, ali da može biti poteškoća oko plaćanja prethodnih računa ili dobijanja novca.

Merkur će u ovom mesecu čak tri puta menjati znak. U maj ćemo ući sa snažnom konjukcijom Merkura i Urana u Biku koja traži svoj glas slobode i bori se protiv vlasti, zakona,sistema, ali na neki način i vanrednih mera svega što treba promeniti.Na invididualnom nivou ovo može biti vreme jake spoznaje, optimizma, naglih novih ideja, spontanih reakcija i mogućnosti da pokažete kreativnu i spretnu energiju posebno na polju trgovine, interneta, kuvanja, umetničkih poslova, ali da brzo učite. Snažna konjukcija ili kazima Sunca i Merkura u znaku Bika na 14 stepenu biće aktivna od ponedeljka 4.05 od 23:42 i doneti mnogo komunikacije, planova, obnove poslova, ali praktičnu organizaciju sa kojom ćete polako ući u normalan život posle toliko dugo vremena u izolaciji.Ovo je dobar aspekt jer donosi odličnu intelektualnu snagu i istrajnost, ali i vreme dobrog samopouzdanja. Pozitivno vreme za kupovinu, popravke, kraća putovanja.

7.05 u vreme Punog Meseca Merkur u znaku Bika doneće jedan jako suptilan i intuitivan, ali krajnje mentalno zanimljiv aspekt sekstila sa Neptunom koji može doneti puno maštovitih ideja, telepatije, odličnih ideja i dalje jedne snažne praktične energije koja vam pomoći da se vratite u normalan život. Srećno vreme za izlaske, duhovnu potragu, lak dolazak do istine, kao i vreme relax energije koja vam može pomoći da pronadjete unutrašnji mir. 9.05 trigon Merkura i Rx Plutona donosi snažnu volju, upornost, odlične mogućnosti preko polja govora, profesionalnih stvari, kao i vreme kada možete sebe mentalno ojačati i naučiti nešto korisno.Ovo može biti odlično vreme za kupovine, uslužne delatnosti, važne pregovore, druženja, dobitke, kontakt sa osobama koje su vam važne, ali otkrivanje bitnih činjenica i odlično vreme da dobro povezujete stvari.

Trigon Merkura i Jupitera u Jarcu očekuje nas 10.05 i može doneti jednu pozitivnu energiju odličnu za rad i dobrobit. Odlično vreme za obnovu kontakta sa inostranstvom, industriju, poljoprivredu, razne vrste humanitarnih poslova, posebno polja privrede i organizacionih poslova. Odlično vreme za prodaju/ kupovinu nečeg vrednog, kao i odlično vreme za potpisivanje važnih papira, važna kraća putovanja, plodne ideje.

Nešto neprijatniji aspekt Merkura očekuje nas 11.05 baš kada Saturn krene unazad kada će napraviti kvadrat sa Marsom u Vodoliji i može povećavati tenziju, svadje, nemire, demonstracije, pretnje, povećanje kradja, fizičkih napora, ali doneti čak i destrukciju. Opreznost u saobraćaju, kao i sa strujom posebno potrebne. U porastu nezgode i padovi.

Merkur ulazi u znak svog doma, svog sedista, znak kojim vlada, znakom Blizanaca od 11.05( 23:59) – 28.05 koje nam donosi posebno srećno vreme za razgovore, duhovitu, vedru, pokretljivu snagu. Odlično vreme za otvaranje škola, fakulteta, ispite, putovanja, i donosi jedan mentalni pokret, razdraganost i fleksibilnost.

12.05 od 22:15 na snazi je sjajan trigon Merkura u Blizancima i Rx Saturna u Vodoliji koji može doneti preciznost, izuzetnu mentalnu snalažljivost ali odlično vreme za povraćaj poslova, starih navika, odličnu koncentraciju i okrenutost vrlo temeljnom radu. Posebno dobro vreme za nekretnine, uredjenje doma, majstorske poslove, kontakte sa prijateljima koje dugo niste videli. Ovo može biti dobro vreme za mentore, polje papirologije, obnovu učenja i okrenutost odgovornijem radu. Porast praktičnih rezultata, a sve što se započne ovog dana može doneti dugotrajan rezultat.

22.05. kvadrat Merkura i Neptuna može doneti dosta manipulacije, flerta, šarma, ali i slatkorečivosti, loše organizacije i propuštanja stvari koje dobro poznajete. U porastu laži, obmane, preosetljivost i problem sa koncentracijom. Veoma loše vreme za pregovore. Puno tajnih pregovora ili tajni, puno zataškavanja istine.Ovaj aspekt jeste dobar za umetnost, ali može doneti zdrastvene krize u vidu melanholije, umora ili konfuznosti i potpune zbunjenosti, čak pravljenje većih grešaka.

28.05 Merkur ulazi u nešto osetljiviji i emotivni znak Rak. Povećava nostalgiju, neko prošlo vreme, jaku povezanost sa porodicom, domom, ali velike emocije u mentalnom smislu. Merkur će u toku naredngo meseca krenuti retrogradno, ali ostati čak do početka avgusta u znaku Raka.

Sunce naša glavna planeta koja donosi centar našeg univerzuma u znaku Bika boraviće do 20.05 kada možemo i Blizancima čestitati rodjendan, koji će za njih biti posebno važan mesec. Sunce u prvom zemljanom, prirodnom znaku Bika okrenuće nas prirodi, jednostavnosti i praktičnim stvarima. 10.05 Sunce će imati sekstil sa Neptunom i doneti jednu krajnje motivisanu, inspirativnu energiju kada ćemo imati jaku viziju šta zapravo želimo. Puno maštanja svakako taj dan može nam uvesti nove mere i nove osobe u naš život. Ovo može biti plodan aspekt za lični napredak. 15.05 trigon Sunca i Rx Plutona u Jarcu posebno donosi jednu krajnje produktivnu energiju i vreme kada možemo pokazati svoje potencijale, harizmu i kada možemo realizovati ono što zacrtamo. Ovo može biti jako pozitivan aspekt za obnovu poslovnih aktivnosti, ali i kontakta sa dragim osobama. 17.05. veoma srećan trigon Sunca i Jupitera može doneti materijalni napredak i povoljnosti na ličnom nivou. Korak po korak uz strpljivu zemljanu energiju možete očekivati konkretnije lične rezultate.

Ulazak Sunca u znak Blizance doneće jednu lepršavu i krajnje pozitivnu i vedru društvenu energiju. Sunce u znaku Blizanaca biće u trigonu sa Rx Saturnom u Vodoliji 22.05. pokrenuće vam da nastavite tamo gde ste stali, ali da pravite ciljeve koji moraju biti trajnije prirode. U povećanju unapredjenja, veliki lični i profesionalni napredak, ali kontakt sa starim prijateljima. Energija dobrog autoriteta i samopoštovanja može vam doneti dodatnu motivaciju da pokrenete najbolje iz sebe.

Saturn kreće retrogradno 11.05 od 6:10 am sve do 29.09. Saturn će se od 2.07 po poslednji put vratiti na poslednji stepen znaka Jarca. Glavni uticaj na retrogradnost Saturna ima zvezda Altair u sazveždju Orla( Akvila) koja izaziva tugu, bolest, stare rane koje se mnogima mogu pokrenuti od kraja ovog meseca, a posebna kulminacija se može osećati u periodu jula, poslednje nedelje avgusta. Promena navike, vraćanje na ono što vas čini ranjivim, potreba za oslobadjanjem i unutrašnjom promenom koju želite dugo može biti vrlo aktivna do 2.07.Saturn aktivira ponovo vaše testove strpljenja i dovodi vas u stanje ozbiljnih analiza. Pogledajte kroz koje polje vam tranzitno ide i pokušajte da shvatite njegovu poruku. Njegov prelazak iz znaka Vodolije na poslednje stepene znaka Jarca donosi vreme potrebe za oslobadjanjem, ali ponovnim vraćanjem na odgovornost koju on donosi.

Jupiter kreće retrogradno od 14.05 sve do 13.09.2020. kada dolazi na 17 stepen znaka Jarca.Jupiter donosi ozbiljan test na polju vaše duhovnosti, moralnih standarda, obnavlja i odredjene planove i želje, ali donosi i jedan ciklus kada je potrebno da prepoznate svoj napredak i ispravite sve ono što je zaostalo. S obzirom da je 2020 godina ekonomskog pada, retrogradnost Jupitera posebno naredni mesec povećava nezaposlenost, brige oko finansijskih državnih pitanja, pozajmica, kredita, da bi kulminacija upravo bila u julu kada može dolaziti do većih nezadovoljstava. Ipak sa njegovim direktnim kretanjem od septembra gde će se naći na moćnoj zvezdi Wega Jupiter može pokrenuti mnoga zaostala pitanja i obnovu privrede i svetske krize. On će ovog meseca relativno imati odlične aspekte, ali za njega se treba pripremiti tokom leta kada nije preporuka ulaska u neke veće finansijske rizike i kada može dolaziti do povećanja siromaštva, ali svetske ekonomske krize.

U ovom mesecu ćemo imati i promenu položaja planete Mars koja od 13.05 prelazi u nešto pasivniji, ali nežniji i krajnje dobročiniteljski znak Ribe. Ovo je Mars bez hrabrosti koji voli da luta, mašta, flertuje, istražuje nepoznato.  O njemu sam pisala i na osnovu natalnih karakteristika na Mars u Ribama (15.11. – 1.01.2019.)

Mars će ovog meseca od 25.05 imati trigon sa Uranom i doneti posebna prepoznavanja, jake susrete, romantične epizode, ali lični optimizam i neobične, ali krajnje optimistične situacije. Ovo može biti i savršeno vreme da unesete neke veće promene lično, ali da pokrenete sve ono što može da vam donese veliku radost.Verujte svojim instiktima. Posebno dobro vreme za molitve, sport, kao i pokretanje novih hobija. Na emotivnom nivou mogućnost neočekivanih transformacija i upoznavanja.

Severni Mesečev čvor u znaku Raka vraćaće se na nulti stepen do kraja meseca pripremajući se za ulazak u znak Blizance baš tokom narednog meseca za pripremu za drugu Lunarnu fazu, dok Južni u znaku Jarca biće spreman za odricanja, ali pokrenuće ipak jednu krajnje zreliju mentalnu energiju. Ovo jeste mesec više emotivnih karmičkih stvari, ali mesec u kojem se naša planeta budi, dolazi sebi posle velike pandemije, i u kojem se prvo radujemo životu, a za ostale probleme ipak ostavićemo naredni mesec, jer željni smo zagrljaja, kontakta sa ljudima, kvalitetnog rada, prirode, šetnje, normalizacije.

Budite dobro, želim vam svu sreću u ovom mesec, vaša Astro Luna ( Astrolog Nataša Paunovski):-))

# currentmood# maj 2020# astro luna# budjenje# oporavak# normalizacija

 

 

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-DYmnOzur/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2020. All Right Reserved by Astroluna.rs.