https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza LuneDnevna doza Lune -30.08.2021

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/08/14125164_1751336241748452_2191044549764189293_o.jpg

Avgust se polako priblizava kraju i ne znam za vas, koliko smo ” kukali” za visoke temperature, stiže nam jesen pre jeseni da malko olenji energiju i donese nam zevanje, hladnoću i osećaj da sve teče sporije. Merkur nam danas menja znak i prilično će dugo ostati u vazdušnom znaku Vage( sve do 5.11. s obzirom da će krenuti retrogradno od 27.09, a krenuti direktno od 18.10).  Misli emotivne, veća okrenutost trendovima, socijalizaciji, ali najviše ljubavi. Puno balansiranja, pravljenja kompromisa i kad nam nije do toga, jak akcenat na estetici, modi, lepom. Negde će nam u mislima biti harmonija ili ćemo je sami zamišljati. Merkur uz Veneru koja je jos uvek u svom domu svakako akcenat daje na ceremonijima, proslavama, venčanjima, ali najviše istini, ljubavi, braku.U porastu puno savetovanja, posredovanja, pravnih procesa, pokušaja pomirenja. Sve će nešto biti Za i protiv, ali bez neke konkretizacije. Moramo ići na fini način, sa mnogo boljim pristupom da bi rešavali ono što u nama budi ljutnju i odmah impulsivnije reakcije. Bilo koji vid svadja, mentalnog napora dovodiće nas da se udaljimo i idemo ka nečem što može da nam donese dobar osećaj. Dobro vreme za registracije, potvrde, rešavanja administracije ili dolazak do pravde.

Pričaj mi o ljubavi, ali onako fino, bez uvijanja, reci šta ti je na srcu – reče Merkur u Vagi. Rečenica, ne mogu da odlučim biće veoma česta! Naravno, ne raduje mi retrogradnost zbog političkih dešavanja, putovanja, papirologije i pritisaka, ali kad dodje vreme, obavestavam vas.-))

Pred nama je danas i Poslednja Četvrtina Meseca na 7 stepenu znaka Blizanaca koji će se naći u kvadratu sa Suncem u znaku Device po našem vremenu od 9:14am. Mnogo čangrizavosti, površnosti, započinjanje više poslova odjednom, konfuzije, neodredjenosti, strahova od celokupnih vesti, napora pred školu i gužvi koje će tek krenuti. Biće nam potrebno do Mladog Meseca ( 7.09.) da koristimo maksimalno dovitljivost, ali zdrav razum i da u periodu ove lunarne faze budemo krajnje objektivniji, ali praktičniji. U porastu detinjasto ponašanje i poteškoće na polju komunikacije posebno  koje mogu osetiti Ribe, Blizanci, Device i Strelčevi, dok neku malu pomoć dobićemo od R Saturna koji negde donosi poruku da ovo vreme može biti jako dobro da čujemo šta nešto iskusniji imaju da kažu i da pokušamo da saslušamo starije. Iako smo negde spremni za nešto novo( Mars trigon R Uran) ne zaboravimo da već od septembra može da nas sačeka neprijatna opozicija izmedju Marsa i R Neptuna koja tek može doneti jak pad energije, osećaj apatije i potpune magle, osećanja nemanja snage ili  zdrastvene osetljivosti, ali pre svega samozavaravanja i velike manipulacije.Ova nedelja nije dobra za rizik. Probajte da smirite energiju i da je usmerite na što jednostavnije stvari! Mali sukob izmedju nerealnog i nemogućeg može doneti osećaj da maštamo, maštamo, a da ne znamo zapravo i gde se nalazimo i koliko je to istinito. Pokušajte da budete razumni i usmereni na sadašnje vreme!

Sa druge strane, Sunce u znaku Device će biti u inkonjukciji sa R Saturnom pa ove nedelje inače možemo imati osećaj da smo pod velikim pritiskom i da osećamo vrlo negativan generalni uticaj od strane drugih i da se ne osećamo dovoljno prijatno ili opušteno. Izmedju onog što želite da uradite i onog što morate, posebno se može stvoriti jak stres, frustracija i napetost, pokušajte da nedelju započnete uz veliko strpljenje i suzdrzanost, jer će vam to biti potrebno.

Venera u vreme ove lunarne faze se nalazi i u inkonjukciji sa R Uranom i podstiče uz sve ovo unutrašnju potrebu za novim iskustvima, ali nekim izazovom ili emotivnim rizikom.Medjutim, obratite pažnju i na emotivne procene, jer možete preceniti situaciju i doživeti peh. Osećaj potrebe da se negde probudite iz dubokog sna i pokrenete neke nove emocije. Naklonjenost prema neobičnim i autentičnim ljudima može pratiti ovaj aspekt, ali jaka potreba za kretanjem. Otvaranje nekih emotivnih rana iz daleke prošlosti biće izuzetno dobar način suočavanja i pražnjenja. Odlično vreme da pokrenete neki svoj talenat i budete hrabri da ga pokažete javno drugima. Internet veze i povezivanja u porastu.

Merkur u znaku Vage od 7:11am

Poslednja Četvrtina Meseca 9:14am

Trigon izmedju Meseca u znaku Blizanaca i R Saturna od 11:22am može doneti razumniju energiju i da se strpljenjem i uz malo veću flegmatičnost rešavaju stvari. Ali danas neće biti neobično i dosta obaveza, ali kad god nešto budete poželeli brzo i konkretno, biće suprotno. Ipak, sa odredjenim karmičkim prepoznavanjem, bez obzira na iskušenja, izazove i to da ove nedelje moramo raditi i nešto što nam ne prija i imamo hiljadu planova, ali sve ide nizbrdo, mogu biti povezani sa nekim spontanim situacijama. Danas su moguće neke vesti, ali i čudna povezanost sa drugima koja može biti na snazi.  Iako negde možemo osećati jak pritisak, nemir i napetost i oko generalne zdrastvene situacije, bićemo raspoloženi za nešto novo, opuštene razgovore, druženje koje nam ipak ove nedelje može pomoći da se opustimo ne razmišlajjući šta nas ve čeka, šta trebamo platiti ili čemu doprineti. Vozačima se preporučuje danas i nešto bolja koncentracija, ali neće biti neobični kvarovi vozila nešto sitno što može da vas iritira.

Lp nedelja i dan – vaša Astro Luna

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.