https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza LuneDnevna doza Lune -7.09.2021

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/09/240115179_2901861260029272_1280777809851546393_n.jpg

Mlad Mesec je pred nama gde se Sunce i Mesec spajaju na 14 stepenu zemljanog znaka Device. Vreme je za čišćenje. Vreme je da razmislimo i vidimo gde se nalazimo. Vreme je da pokušamo da nas drugi ne zavade. Vreme je da ne zaboravimo ko smo i odakle dolazimo. Vreme je da se ne vracamo crnoj prošlosti i gledamo jos jedam rimejk Balkanskog sindroma prepunog manipulacija i tudjeg uticaja. Vreme je da zagrlimo veru i malo se vise okrenemo zdravlju, Univerzum nas generalno posmatra i stalno nam ukazuje da je vreme da shvatimo neke stvari pre svega kao pojedinci i da se promenimo. Zar moramo još uvek da stojimo u mestu baveći se onim što ne znamo, boreći kao zaštitnici nečeg što je toliko moćnije i skrivenije za nas obične ljude?. Vreme je da ne zaboravimo da krst koji nosimo treba da nam bude olakšanje, a ne otežanje. Vreme je pred nama….

 

Poslednji letnji Mlad Mesec ove godine jeste pod opozicijcom konfuzne planete Neptun koja je kao i većina planeta retrogradna, i koja osim onog svakodnevnog umora na prelazu dva godisnja doba donosi i velike tajne koje ne možemo razumeti na pravilan način. Ipak, ovaj Mlad Mesec nagoveštava i početak velikih društvenih i političkih dešavanja koji mogu pokrenuti mnoge nastavke koji mogu kulminirati tokom oktobra/ novembra meseca. S obzirom da Devica vlada 6 astroloskom kucom akcenat je stavljen na zdravlju, nasim dnevnim aktivnostima, detaljima koji nam toliko znače, ali i dobroti. A dobrote je sve manje, bar se možemo začuditi nekim običnim spontanim reakcijama. Neptun u lošem kontaktu sa Marsom, ali i približavajući se opoziciji sa Suncem samo donosi veliki duhovni greh da gubimo ” glave” zbog nečega što zapravo ne poznajemo, jer živimo u vremenu velike manipulacije. Ali dobro…  Posmatrajući trenutni svet oko sebe vidim ranjenost, bol, potištenost, izgubljenost i pametovanje. A nebo tako želi da se malo smirimo i počnemo da čistimo prvo sebe, pa sve ostalo. I da podjemo prvo od sebe.

Dobre vesti su da je ovo odlično vreme da pokrenete nešto novo, da pokrenete promene, ali da najpre se potrudite da budete zdravi i na nogama i u glavi. Najbliza zvezda Mladom mesecu bice Theta Leonis koju astrolozi inače zovu Coka. Ovo je zvezda koja daje moć proricanja pa negde nam se na nebu stvara i vizija, preodosecaj, i intuicija koju možemo osetiti ako smo mirni i skocentrisani sa pogledom na nebo. Samoisceljenje mozemo naći tako što nećemo mrzeti, nego voleti, tako što nećemo praviti podele, već jedinstvo, a ako pak živimo u svetu gde je to nemoguće, imamo svoju dušu koja ne želi da učestvuje u generalizaciji i sramotama.Iako će nas Mars zapošljavati više ćemo biti umorni od ovog vremena u kome živimo. Oni koji se osećaju kao ja, skrivaće se u svoje kutije i stanove sreće moleći se da ovo više prestane, jer predugo traje nametnuto čišćenje sveta. Zatvaranje očiju od zla i ne učestvovanje u grehu može biti dobar način zaštite. Postoje još uvek tako dobre stvari kojima možemo da se radujemo.

Zanimljivo je da u vreme ovog Mladog Meseca Merkur ce se nalaziti u blizini nepokretne zvezde Porrima koja ukazuje da je Mlad Mesec priprema pred generalne vizije i dešavanja u daljem periodu za celu planetu. Merkur je i u opoziciji sa Kironom pa ne razmišljamo o rečima, svi mi sve znamo, a ništa zapravo ne znamo.  Tu nam je i asteriod 13 Egerija čija uloga je zastita, ali mudrost koja će nam biti potrebna posle niza neprijatnih dogadjaja sa kojima smo počeli ovaj mesec. Osećaj izgubljenosti i straha negde će se menjati u taktičnost, mudrija rešenja i kompromise.

Glavni aspekt u vreme ove Mladine je ipak kontakt Sunca i Meseca sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika, pa ovo moze biti jako dobro vreme za zaposlenje, vazne poslovne dogovore, lekarske preglede ili pokretanje nečeg što će vam doneti dodatni elan ili pozitivnu zaposlenost. Potreba za samostalnoscu i slobodom, vreme koje može doneti prosirenje drustvenih kontakta, pozitivno vreme za učenje i sve vidove edukacije, a u generalnom smislu mogu se pojaviti novi trendovi ali i osobe koje će javno privlačiti pažnju svojom autentičnošću. Posebno dobro vreme za humanitarne misije ili pomoć drugima. Ovo može biti i jako dobro vreme da se zainteresujete za nešto novo ili spontano nadjete nešto što će vas veoma pokrenuti.

A ljubav, gde je ona i da li je teško poslati kroz vetar ljubav preko granica i da nam se isto vrati? Venera na spaljenom putu čeka da predje pri kraju nedelje u znak Škorpije gde će borbeno strastveno želeti sad i odmah sve ili ništa. U kvadratu sa R Plutonom od juče  budila je opsesivne izazovne nesreće i antipatije. Vreme ranjive energije gde možemo osećati da ne živimo u skladu i da moramo sve kontrolisati. Neka čudna frustracija kvari i ono što je dobro. Negde se prenosi sa kolena na koleno. Mala pomoć prema Veneri je R Jupiter koji ipak budi i neki humor posle melanholičnog prilagodjavanja koje najavljuje ovaj Mlad Mesec i poruku da posle kiše uvek dolazi sunce. Neki čudan optimizam pomešan sa strahovima prošlosti može nositi neugodnost u stomaku. Neka čudna euforija praćena maglovitim početkom nedelje ali i dana. Negde treba zaposliti sebe u korisne svrhe i što manje raspravljati o generalizaciji. Okrenuti se suncu, prirodi, vitaminima, dragim ljudima, životinjama koje upijaju svu ovu energiju i ipak imaju srca da nam se nasmeju svako jutro. Patnja i ljubav nekako trenutno idu zajedno. Kao da imamo osećaj da smo na pola puta nečega što zapravo ne znamo tačno. A i ne treba da znamo, jer trenutno nam ne treba budućnost u delovima, već sadašnji momenat. Mnoge veze su na testu, ali i povrede se trenutno leče razgovorima. Vodolijama, Devicama, Rakovima i Lavovima ovo može biti vreme preporoda i velikih upijanja i novih lekcija. Vage u svom padu mogu naći novu sreću. Škorpije i Ovnovi su u borbi sa samim sobom. Treba da puste taj osećaj. Ribe traže put iz tunela. Bikovi su spremni za promene. Blizanci imaju dobra rešenja za druge. Jarčevi se osećaju dostojanstveno i imaju dobar osećaj za ono što treba prepoznati. Osećaj jakih oscilacija u emotivnim odnosima nose zajednicku crtu iscelimo se zajedno, nismo spremni sami…

 

Da vas podsetim do 19.11 smo u ciklusu Pomračenja Meseca koji na liniji Juznog cvora u Strelcu( gubitak vere ili kaljenje doma svog), ali i Severnog čvora u Blizancima( moramo još da učimo da bi razumeli) nosi da ovaj Mlad Mesec upija sve što osećamo, kažemo. Negde smo zalutali, i moramo da se vratimo. Negde nam treba nega i potvrda da smo živi. Negde izbacujemo rane preko reči, a emotivno ne možemo da se pomerimo od povreda, pa tražimo brza instant rešenja. Malo flegmatičnosti nije naodmet ako će nam zdravlje biti dobro. Potrebno nam je resetovanje. Pitanje zivotne sredine, ekologije bice u prvom planu, kao i ispravnosti rada medicinskih i famaceutskih institucija. Neki od vas ovu fazu mogu prepoznati i kao nešto što su već videli . Nova rodjenja će nas obradovati, ali možemo biti u prilici da nam je potrebno da poradimo i na svom novom rodjenju. Razmislite, univerzum vas gleda i prihvata sve što osećate i mislite. Diplomatija, kompromisi, svidelo se to nekom ili ne je trenutno najbolje rešenje. Mir, mir mir niko nije kriv.

 

Budite mi dobro – vasa Astro Luna

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.