https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteMars u Škorpiji 30.10.- 13.12.2021

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/10/viber_slika_2021-10-29_14-31-05-137.jpg

Brojim lišće koji mi služi da ne zalutam i pokaže mi mesto gde sam krenula. Pogled u nebo rasprsen prašinom i beogradskom košavom i mahanjem andjelima koji se igraju bacajući kestenje. Prepoznajem mesta na kojima sam već bila i koja traže neku moju senku i trag.Imam utisak da onih kojih nema, da su baš u ovom momentu svuda oko nas, kao da znaju da su nam najpotrebniji.

Odajem počast svemu što sam izbacila ovaj mesec. Bilo je potrebno. Potreba za izolacijom kao mirom sa samim sobom. Univerzum je ipak najlepši kad se vidi Mesec. Poslednja Četvrtina Meseca drma li drma i baca svo strpljenje na sve strane. Odlazi Oktobar sa još jednim iskušenjem više.

Ova jesen je drugačija od drugih, pomalo čudna, ali tajnovita, puna podsvesnih iskušenja kao da je pred nama nešto što će tek eksplodirati. Vidim osmehe povezane sa strahom iza maski različitih boja. Negde te oči odaju ovu jesen. Svi se negde plašimo ovog vremena u kome smo. Zatvaranje ušiju pred prvim jutarnjim vestima i razmišljanje o tome kad će kraj ratu. Negde se ” pravimo” da je sve u redu ušuškani , a zapravo znamo da nismo slobodni. Kao da postoji kolektivna magija koja zatvara ono najbolje.

Kad se udubimo u sve suštine, analize, nemamo nikakvo mišljenje. Zbunjeni smo u vremenu u kome živimo. Idealizacija ispunjena nekim osećanjem potištenosti. Čekanje nekog boljeg vremena uz mastovitost koja dodje kao zvezda padalica. A praznina koju oseća cela planeta tone u san…

Mars planeta energije od danas ulazi u svoj dom – znak Škorpije. Negde će nas pokrenuti da se probudimo, zainatimo da naučimo ono što nam stoji mesecima/ godinama, ali negde će nam ova planeta i pokrenuti jače fizičke želje i osećaj da nije sve gotovo, već da itekako svi imamo volje i hrabrosti da rizikujemo i budemo snažni. Sklonost izazovima, mudroj taktici, ali i potrebi da dostignemo nemoguće, ili da uz izuzetnu pronicljivost dostignemo visine. Ovaj Mars može da nam pokrene jače emotivne želje i susrete, ali može biti izuzetno agresivan i pokrenuti jače sukobe i nasilje.Postoje neke čike koje će sledećeg meseca kovati još neki rat i zaveru.  Biće potrebno mnogo odmeravanja u tim momentima, kada sekunde rade. Puno tajanstvenih akcija, ali osećanja moći i dobre intuicije.Samo najsmeliji će se boriti protiv kolektivne magije i bolesti koju niko ne prepoznaje. Dok tonemo u sve veći mrak, ratnici prošlosti se bude.

Ako ste se nalazili u periodu nekakve melanholije, ovaj Mars će vas sigurno probuditi. Škorpija je fiksan znak, izuzetno dubok, emotivan i sklon da upija sve. Negde se ovaj Mars privlači kroz tunele mraka i pokreće delove naše prošlosti koja stoji na mostu da nas izazove i vidi naše oružje. Negde ovaj Mars pokreće u nama osećaj jačih emotivnih potreba, ali i ludilo od svih tih emocija. Negde ćemo istovremeno biti i jaki i ranjeni, i voleti i mrzeti i transformisati se i postajati preko noći hrabriji nego inače. Univerzum daje lekcije ali neke dodatno oružje za svaku kuću. Biće potrebno…

U povećanju vojni sukobi, ali da se priroda ponovo poigra na planetom nalažući da je potrebna promena. Ne zaboravite da ovog meseca koristite svoje instikte i da verujete sebi.

Posebno ovaj Mars može da pokrene nove provokacije na polju terorizma, onako da bude medijski zanimljivo jer mnogo smo se uspavali. Pitanje Kosova se ponovo otvara i mnogih zarista koje čekaju ponovne napade. Rasizam i sukobi će dobijati veću širinu. Iako čekajući da ovo samo od sebe prodje, iznenadićemo se energijom koja dolazi. Očekujte neočekivano.

U emocionalnom smislu biće mnogo zaljubljivanja i potrebe za seksom i aferama. Mnogi od vas mogu otkriti koliko su privlačni, i koliko žele da baš u ovom periodu istaknu. Ovo je odlično vreme za sport i da izbacite sav nagmilan stres i ljutnju koju ste negde sakrili.

O nekim osnovnim karakteristikama ove planete pisala sam vam u nekim prethodnim tekstima link: Mars u Škorpiji 19.11.2019 -3.01.2020

10 novembra tranzitni Mars će se naći u konjukciji sa Merkurom u znaku Škorpije na 7 stepenu, ovo je aspekt izuzetne prodornosti, mentalne oštrine i izuzetno jak da brzo spojite činjenice i dodjete do zanimljivijih informacija. Možete osećati izuzetan takmičarski duh ili sklonost da kažete otvoreno šta mislite, ali da nekog zainteresujete svojim idejama na prvu loptu. Medjutim,  ovaj aspekt može doneti i napade ali jaku odbranu i osećaj neprijatnosti, ali i potrebu da se prilagodite izazovima. Može biti gubitka živaca, ishitrenih odluka i velikih rasprava koje mogu da se pretvore u potpuni prekid i ružne reči. Vozači opreznost! Jaka neprijateljstva i rivaliteti. Pokušajte da se distancirate od lošeg okruženja i da svoju mentalnu energiju usmerite na nešto korisno, produktivno ili nešto istraživačko. U porastu pretnje, zlostavljanja ili uvrede. Ipak, ovaj tranzit donosi brze ideje i sklonost da uradite nešto što može i vas same da iznenadi.

11.novembra pred nama je izuzetno izazovan aspekt izmedju tranzitnog Marsa u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom u znaku Vodolije – koji donosi izuzetnu frustraciju, mržnju, teška dela i velika ograničenja i na kolektivnom i inidivualnom nivou( blokade, strahovi, neprijateljstva, pad energije, osećaj potpunog energetskog pada i odbojnosti od strane drugih). Može dolaziti do problema da pokrenete svoj napredak. Posebni problemi sa autoritetima, prijateljima i novim projektima. Na generalnom planu nasilje, pritisci, gubici. U povećanju povrede. Pod ovim aspektima nije dobro ništa timski raditi ili tražiti nepravdu, jer se može pokazati na pogrešnoj strani. Može biti i vreme velikih povreda i osetljivosti kroz hirurške intervencije. Najlaksi način je distanciranje i okrenutost bližem poznatom okruženju i izbegavanju velikih rizika.  Euforija koja se završava ledenom energijom i surovim postupcima. Ovaj aspekt se ponavlja 7.08.2022 kada će tranzitni Mars boraviti u fiksnom znaku Bika.

17. novembra pred nama je izuzetno impulsivan aspekt opozicije izmedju tranzitnog Marsa u znaku Škorpije i Rx Urana u znaku Bika – Nagli i neočekivani dogadjaji i iskušenja sa osobama iz prošlosti, susreti i reakcije koje mogu izazivati naglu uznemirenost, ljutnju, bes i sklonost da se nešto rpeseca na dramatičnijem nivou. U porastu priridne katastrofe( eksplozije, zemljotresi i nagla uznemirenost stanovnistva). Treba dobro razmisliti pre neke nagle odluke i biće potrebno brojanje do 100. Ako osećate jaku nervnu uznemirenost potrazite mesto gde ćete se smiriti i odmoriti, pa tek onda donositi nagle korake. Povećana opasnost i neočekivani loši dogadjaji. Nagle lične promene i transformacije praćene bolom. Nagla promena planova i zdrastveni problemi praćeni velikim stresom. Ne treba forsirati ništa na silu, jer može biti gore.

29.11. – tranzitni Mars u znaku Škorpije u trigonu sa Rx Neptunom u znaku Riba – U povećanju romantične ljubavi i neočekivani susreti. Energija usmerena na kreativne poduhvate, samoisceljenje. Mnogi od vas mogu osetiti da vas nešto čuva i da ste spremni da se okrenete novim ali važnim ciljevima. Jaka telepatija i pozitivni poduhvati, jaki snovi i osećaj u kome smeru treba reagovati i aktivirati ono najbolje. Možete imati mogućnost da nekog spasete, ili da dobijete pomoć od onog od koga to ne očekujete Odlično vreme za humanitarne poslove i zaštitu slabijih. Odlično vreme da saznate nešto o svom životu ili potražite pomoć onih koji mogu da vam pomognu. Vreme inspiracije i nekog oporavka svih nas.

6.12. – tranzitni Mars u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom u znaku Jarca. Regeneracija i oporavak. Ubedljiva energija i spremnost na pozitivne izazove. Susret sa prošlošću koji mnogima od vas može dati snagu za dalje. Odično vreme za obnovu nečega ili pokretanje starih poslova. Jaka snaga volje. Mnoge neprijatnosti možete izbeći kroz promišljenost i iskustvo koje ste stekli.

8.12.- tranzitni  Mars u Škorpiji u kvadratu sa Jupiterom u znaku Vodolije – u povećanju velike nepravde, problematični pravni procesi, bezakonje i veća nezadovoljstva, ali trošenje energije na pogrešnom mestu. U povećanju kazne, neplanirani finansijski troškovi. Preporuka je ne rizikovati i ne ulaziti u velike materijalne prodaje. Pobune koje se neće zavrišiti pozitivnim ishodom. Opterećenost predrasudama i osetljivost kroz drustvene odnose. Mnogo obećanja bez ikakve realizacije.

 

Budite mi dobro i pokrenite svog Marsa…

 

Vaša Astro – Luna

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.