https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

EklipseLunarna Eklipsa u Januaru – Pun Mesec u Raku

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/01/the-moon-4311235_1280.jpg

Prva Lunarna Eklipsa i to Penumbralna ove godine, dugo najavljivana samo prva u nizu onih koje će se dešavati ove godine, čak 6 i to 4 Lunarne i 2 Solarne u toku cele 2020. Ova prva je posebna jer Mesec je u svom domu u znaku Raka, uplašen od promena, nesiguran u ono što ga iščekuje, ali dovoljno intuitivan da prepozna kako da taj osećaj reši. Okreni se pozadi i kreni napred. Tačka. Ti si jedina i ti si jedinstvena. Tvoja duša se trenutno suočava sa svim crnilom otvorenim od 1989, koje izlazi napolje. Ti si dovoljna hrabra da kažeš Ne. Pomrači se srce, uznemirenost se povećava kako pada mrak, ali tunel u obliku jakog sjaja Meseca koje će danas doživeti samo jedno u nizu Pomračenja nosi poruku: zagrli sebe, imaš sebe uvek tu zaštićenu u tom kutku koje piše nove memoare tvoje duše, tvoja duša se oporavlja, ali mora biti suočena sa strahovima, da bi znala da je živa.

Promena energije definitivno nas očekuje pod ovim jakim Punim Mesecom koju prethodne tri noći sjaji tražeći pažnju i otvaranje prozora, iščekujući poneku molitvu usred noću, ali ljubav koje smo tako dugo željni. U pojačanju( neću vas lagati) jesu nesanice, uznemirenja, nesigurnosti, strahovi, stomačni problemi, suočavanja, posebno kardinalci mogu to osetiti, ali najviše moji dragi Rakovi koji definitivno znaju onu rečenicu” za ljubav treba imat dušu”, oni je imaju i previše…

Ovo Pomračenje je jako zanimljivo jer se nalazi izmedju konjukcije Jupitera i Južnog čvora( šta smo to ostavili što trebamo prepoznati, šta smo to doživeli da bi se oporavili, šta to treba da očistimo a da se ne upadnemo mnogo u sopstvenu jamu tuge), konjukciju Saturna i Plutona koja će biti  egzaltirana u nedelju koja potresa ceo svet mrakom i generalnom krizom identiteta i raspoloženja, ali kazimom konjukcijom moćnog Sunca i Merkura kroz zemljani znak Jarac koji donosi da rečima itekako možemo privući pažnju, ali generalnim autoritetom prema sebi i disciplinom da imamo definitivno dva puta ili da plačemo ili da se trgnemo i kažemo : da jeste danas teško, ali idemo dalje…

Emocionalna snaga i predosećaj nikad jači. U nama se mogu boriti sile tuge i radosti. Oslobadjanja moraju doći. Oslobadjanja od svega što nas tišti. Imaćemo izbor koje će nam dati nebo. Strahovi su opravdani. U pokušaju da menjamo druge, možemo da upadnemo u sopstvenu fikciju problema sa samim sobom. A Mesec, Luna željna je pažnje, nežnosti, željna je da joj neko kaže da, biće sve u redu, ali u suprotnosti sa kardinalnim Suncem u Jarcu uz podršku pametnog Merkura ne može očekivati  da to ide baš i jednostavno. Zato ako vam se plače, plačite. Ali dozvolite da nadjete način da se podignete i počnete da zrelije razmišljate koje opcije zapravo trenutno imate u tome što želite. Konflikti i svadje posebno izražene. U pokušaju da tražite zaštitu i oslonac u drugima, naučite da bolje brinete o sebi i da se oslonite sami na sebe. Očekivanja mogu biti  malo i nerealna, jer nema ničeg lako i na brzinu pod ovim jakim stelijumom planeta u Jarcu. Mnogo odricanja, napora, strpljenja, ali realnog poimanja stvari.

Prošlost je lepa ako se ne čeka. Budućnost je bolja u zamišljanju . A sadašnjost je najbolja jer imamo svo vreme ovog sveta.

Ovo Lunarno Pomračenje pre svega ističe reset i oporavak vaših emocija i svega onog proživljenog od 5.07.2019. Izbacivanje prtljaga može da počne. Čistite sve što vam ne treba, ali što vas tišti. Ne mučite se, budite bar danas manje mazohisti prema sebi:-))

Pomračenje će se desiti po našem vremenu u 20:10, 10.01.2020 i trajaće 4 sata i 10 minuta a Mesec će se nalaziti na 20 stepenu kardinalnog znaka Raka na moćnoj zvezdi Kastor  iz sazvežđa Blizanaca koja je posebno povezana sa prelomima( malo veća pažnja), ali ova zvezda donosi izrazitu oštroumnost,moralnost, uspeh na polju putovanja posebno dobro vreme za osobe koje se bave izdavaštvom, pravom, politikom, veterinom. Medjutim, zvezda Kastor posebno napada senzibilne i hoće da izaziva nervni slom, jako velike emotivne padove, gubitke, jakog unutrašnjeg iscrpljenja , nestašluk, gubitak novca i sramotu i zbog toga i jeste preporuka mira u duši ovog Punog Meseca. Mesec je u suprotnosti naspram Sunca i Merkura i tu dolazi do izražene subjektivnosti, uvredljivosti, problema sa autoritetima, ali objašnjenja i razdora izmedju srca i razuma.

Neka poruka jeste i da oni koji se trude, rade, odriču se, mogu biti nagradjeni, a posebno besposličari mogu biti na većem gubitku.Ovo može biti jako dobro vreme za davanje ispita, učenje, trgovinu, poljoprovredu, gradnju, kako i zbog snažne konjukcije Sunca i Merkura( takozvane kazime) koja će posebno darovati profesore, naučnike, pisce, blogere i sve one koji pišu i prenose svoje znanje. Ipak snaga ovog aspekta donosi i traži praktičnost, rad a ostavlja Meseca u opoziciji prilično ranjivim. Konjukcija Sunca i Merkura biće na snazi po našem vremenu od  16.20.

Zbog toga neće biti neobično da mnogi emotivci nailaze na hladne reči i grubost od strane drugih, ali da dolazi do povećane anksioznosti i napada panike. Na generalnom nivou itekako može biti medijske pompe u smanjenju slobode govora, a ovo Pomračenje baš i zbog sazvežđa Blizanaca nosi mnogo laži, izdaje i loše propagande. Oni veliki koji odlučuju, neće biti na strani običnog naroda. Ljudska prava mogu biti totalno izgubljena i običan svet neće imati mnogo pravo glasa. U porastu izuzetno jak uticaj tirana i ugnjetavana slabijih.

Ovo Lunarno Pomračenje se dosta kombinuje sa Solarnim koje je na snazi bilo 26.12., pa sam kontakt ipak nekako i srećnijeg uticaja Jupitera koji jos uvek pravi trigon sa Uranom donosi neočekivana rešenja i veru. Da nije sve gotovo, da je sve zapravo rešivo, ali da emotivne reakcije moraju biti pretočene u racionalnije.

1 sat posle ponoći Mesec u Raku u opoziciji sa Jupiter i Južnim čvorom, ali i konjukciji sa Severnim čvorom donosi vreme pojačanih želja, izgubljenosti, umora, prevelikih očekivanja. Ipak neki predak nas čuva sa neba i donosi nam lekciju da je vreme da pokažemo iz koje smo loze i koliko možemo biti snažni baš u teško vreme. Izuzetno naporno vreme za razmenu emocija, jer može dolaziti do razočarenja. Apetit u porastu. Moguće nesanice, unutrašnji nemiri, čudni snovi, jaka povezanost sa roditeljima, ali i opterećenost poslom.

14:21: Mesec u Raku u trigonu sa Neptunom u Ribama: donosi vreme nade, saosećanja, nežnosti, ispunjenja, kreativnih sposobnosti, lepe reči/ dela, zaštite, jake intuicije. Dobro za nekretnine, posete u domu, dobre vesti izdaleka. Pozitivno vreme za reset duše, energije, kućne poslove., ali putovanja i kontakte sa inostranstvom.

Po samom Pomračenju od 20:34 Mesec u Raku praviće opoziciju sa Merkurom što posebno donosi nejasnost i nerazumljivost, probleme u komunikaciji. U porastu porodične drame i gubici, nacionalizam koji može biti u porastu i gubitak ognjišta.U porastu loše vesti, slabija koncentracija. Osećanja u sukobu sa željama, misli daleke. Jaki emotivni pritici koji loše mogu uticati na saobraćaj. Suze i čišćenja.

Jak uticaj Lunarne Eklipse može se osećati i u narednih 6 meseci kada će nam snazi biti 5.06. naredna Lunarna Eklipsa koja će se odigrati u vreme Punog Meseca u znaku Strelca. Ova Lunarna Eklipsa nazvana je i Wolf Moon Eclipse

Ovo Pomračenje može se videti iz većeg dela Evrope, Azije, Afrike i Australije koja se već suočava sa jako velikim požarima koji nisu slučajni. Ukoliko vremenski uslovi budu o.k. mi iz Beograda možemo da gledamo ovo Pomračenje u periodu od 20:10-22.12

Danas je i moja prva godišnjica sajta pa slavim i Lunarnu Eklipsu ali i svoj prvi rodjendan ovde. Na mojoj viber imate mali party gde ću danas odgovarati na vaša pitanja. Hvala vam na pažnji i ljubavi koji mi šaljete.

 

U Susret Pomračenju Meseca, sve najbolje, vaša Astro Luna ( Nataša Paunovski)

 

# currentmood# lunar eclipse# moon in cancer# sun and mercury in capricorn# prva godišnjica sajta# zahvalnost# dnevna doza lune#

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.