https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteRetrogradne PlaneteMerkur u Vodoliji 16.01.-3.02. i od 4-16.03.2020.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/01/winter-4757711_1280.jpg

Merkur od danas menja znak i ulazi u vazdušni, muški znak promenjivog karaktera, znak Vodoliju u kome će boraviti do početka februara meseca, ali ući u svoju prvu senku od 2.02. spreman za retrogradan hod od 17.02 i prelazak u znak Ribe od 3.02., ali će se ponovno vraćati od 4.03. baš u retrogradnom hodu gde će izaći i krenuti direktno 10.03 ali biti u svojoj poslednjoj senci do 16.03.

Vodolija je izuzetno brz znak, pa svakako planeta Merkur ovde može imati simboliku da želimo da budemo okrenuti novim stvarima, da idemo ispred, da nas interesuje ono što dolazi, da budemo okrenuti internetu, modernim tehnologijama, prijateljima, da pokrenemo ono nešto što je stajalo, a što želimo da naučimo i ubrzamo. Svakako njegova uloga će i kroz sam ciklus retrogradnosti u traženju neba da budete manje skeptični, ali i manje impulsivni, jer svakako vreme retrogradnog hoda( 4-16.03 i Merkurova zadnja senka baš u znaku Vodolije donosi izuzetnu netrepljivost, kvarove uredjaja, nepristupačnost , kampanjski rad, neprilagodjavanje i uznemirenost).

Šta nam donosi tranzitni uticaj Merkura u Vodoliji kroz period od 16.01.-3.02.?

Pre svega brže misli, odluke, želju da nešto promenimo, potrebu za druženjem, ljudima, putovanjima, ali brzinom, koliko god je tranzitni Merkur u jarcu donosio odgovorne, ozbiljne odluke, detaljisao u prethodnom periodu, Merkur u vodoliji je konkretan.On voli da krši pravila i ne voli ograničenja. On ne voli predrasude, tradicionalne zabrane, već otvorenost, po principu“ reci kako jeste, da se ne lažemo“. Obazriv je, ali obožava intelektualne razgovore, voli novosti, medije, uvek ima drugačije pomalo i filozofsko mišljenje o nečemu.

Poseduje odlično oko da primeti najbitnije stvari, ali se u društvu ponaša kao malo drugačiji i uvek superioran. Misli inače kroz period koji dolazi izuzetno ehtra kreativne, originalne, ali nebo traži ako mislite da ste posebni, imate konkretan talenat i potencijal, da ga upravo sad i iskažete.. Otvorenost po pitanju humanosti, ravnopravnosti biće značajno, ali vreme koje dolazi može biti pogubno za revolucionare i one koji generalno žele da menjaju stvari jer iz jedne euforije da promene svet mogu dolaziti u stanje izolacije. Februar će biti praćen tajnama i skrivenim istraživanjima i moraćemo da budemo okrenuti podsvesnoj i intuitivnoj strani, dok nam druga polovina januara i početak marta bude ponovne želje i traže od nas da ono što smo osetili kao put i smer koji je dobar za nas treba da prikažemo i realizujemo.

Ovo može biti više nego zanimljiv uticaj za Vodolije, ali osobe koje poseduju slobodnu i široku mentalnu svest, kao i osobe koje život gledaju vizionarskim očima.

Otvaranje i izbacivanje blokada, slobodno razmisljanje, ceste recenice „ e necu vise da se sekiram“ ili ” pocinjem nesto novo” nisu neubicajene za uticaj Merkura u vodoliji, znajuci da nam i najmladji znak otvara nove vidike, svetlost i osecaj da smo svoje prethodne greske dobro uočili, usvojili i zapamtilii da se konektujemo spontano ka novim zeljama,  da eksperimentisemo sa svojim slabostima da bi ojačali. Ovo je vreme kada ne treba da imate zablude, kada treba da pitate sve sto vam nije jasno, probate da unesete neku dinamiku, makar i sitnicu u svoj život, posebno ako ste u prethodnom periodu prolazili kroz neki pasivniji i teži lični period.

Probajte, nema gubitka, pa ako vam se nesto novo i ne dopadne, tražite dalje, samo je bitno da se ne stojite  u mestu. Ovo vreme ne podržava sujetne , moralno ogranicene i one koji su skloni mentalnim ograničenjima , jer će raditi lazni ponos, a na socijalnom nivou sve moze delovati kao tesko nerazumevanje i za cas neka eksplozija od nicega. Prihvatajte razlike, bolje ćete se osećati u svojoj glavi..

Živite svoj, ne tudji zivot. Iskljucivost u ovom periodu moze da vam se malko“ obije o glavu“, a sa druge strane uvek ima i pozitivnih faktora,nece biti slucajno da neocekivano dobijate nove prijatelje ( koji neće ni slucajno) ući u vas život. Nebo uvek ima neku „ važnu“ misiju za vas, pa nemojte biti lenji, ogranicavati prostor i ljude oko sebe,  trudite se da u ovom periodu razumete i zasto se nesto desava, ali sa pozitivnim mislima.

Aspekti Tranzitnog Merkura kroz znak Vodolije u  2020

Merkur ulazi u znak Vodolije po našem vremenu od 19:32.  On će već 18.01. u jutarnjim časovima imati kvadrat sa Uranom u znaku Bika što donosi dosta žurbe, stresa, lupkanja u mestu, gledanja na sat, tenzije u vazduhu, nagli prekid interneta baš kad ne treba, problem sa online plaćanjem, avio letovima, ali dosta tenzije u govoru i nesporazuma. Tu ima neke naglosti i nepromišljenih izjava pa je savet da dobro razmislite pre svake odluke/ toga šta ćete kome reći. Koliko god da je Merkur u kontaktu sa svojim vladarom Uranom, ovde itekako u lošem odnosu jer može dolaziti do nepotrebne svojeglavosti i principijalnosti na sopstvenu štetu. U porastu prekidi odnosa, ali poteškoće sa papirima i zaključivanjem. Ipak, imaćete potrebu da nešto brzo naučimo i primenimo. U porastu problemi sa strujom, kao i nervoza u odnosu na okruženje. Pripazite na nervni sistem! Moguća i neprijatna iznenadjenja!

25.01.: od 14 h – Merkur u znaku Vodolije u vrlo intezivnom sekstilu sa Marsom donosi jednu brzu, oštroumnu, prodornu stranu i utiče na odlično zapažanje, reakcije, samopouzdanje, mentalno povezivanje, pa možete sa uspehom brzo završavati sve obaveze. Odlično vreme za radite više poslova odjednom. Iako može dolaziti do mentalnog trošenja ono može biti korisno/ produktivno. Povoljno za kupovine nečega što će vam olakšavati život. Strast u govoru u kombinaciji sa talentom može biti pun pogodak. Važne novosti i razgovori koi mogu imati emotivnu strast.

Isti dan period od 23:30 donosi konjukciju Merkura i Meseca što posebno donosi emotivna prepoznavanja, genijalnost, jako lepo druženje sa prijateljima, okrenutost novitetima, novim osobama, važnosti upoznavanja i kontakta.

Merkur ulazi u fazu svoje prve senke od 2.02 od 8 h kada se u njemu meša snaga prošlosti i budućnosti, kada mu se bude slike prošlosti, ali kada želi da napravi veliki korak ka budućnosti. To vreme je posebno vreme kada je dobro da pokrenete sve ono što je stajalo u vama kao ličnostima. Dozvolite sebi da izbacite svo ” smeće” i lošu karmu! Vreme kada iz jedne turbuletnije faze možete imati želju za mirom.

Merkur ulazi u znak Riba 3.02, a kreće retrogradnim hodom 17.02. od 1:55 am sa 12 stepena Riba sve do 4.03 kada prelazi ponovo u retrogradnom hodu kroz znak Vodolije.

Vreme retrogradnog hoda Merkura kroz znak Vodolije može biti pojačano vreme nemira, nervoze, kvarova kompjutera, nesporazuma i osetljivosti kroz tehničke aparate, ali socijalnu stranu, okruženje, prijatelje i način razmišljanja.

4.03.( 22:25) Retrogradni Merkur u Vodoliji u sekstilu sa Venerom u Ovnu donosi jaku strast, nagla upoznavanja, obnovu kontakta, slučajne susrete koji se mogu završiti jakom fizičkom privlačnošću, ali i može doneti poklone, naglo rešenje neke finansijske situacije.

10.03.:  Merkur kreće direktno u 4.50 am sa 28 stepena Vodolije i ulazi u drugu senku. Od 16 marta ponovo prolazi u nešto emotivniji znak Riba. Vreme samog početka marta može doneti posebno jake vizije, prepoznavanja, udruživanja, planove, timske poslove, ali i vreme kada neke ideje koje su vam dugo stajale možete staviti u prvi plan.Period druge senke može biti neprijatan za osobe koje imaju problema sa kostima i organima za varenje. Može doneti takodje dodatne probleme sa strujom i uredjajima, posebno mobilnim telefonima i provokacije na društvenim mrežama. Medjutim, Merkurova poruka je budi kreativan, budi svoj, oslobodi se lanaca prošlosti, svojim vraćanjem ali vaganjem iz znaka Vodolije u znak Riba tokom februara i marta 2020 imaće poruku izuzetnih utisaka, biće odličan za osobe koje pišu, stvaranju, biće i situacija neočekivanih zaposlenja i zapamtite nesto srećnih okolnosti kada najmanje očekujete. To može biti vreme kada snovi mogu postati javnost.

Ali da će nas mučiti muke upravo sa stvarima od kojih postajemo zavisni, mobilni telefoni, internet, nova tehnologija i s tim ćemo morati da budemo mnogo praktičniji i okrenutiji prirodi i realnoj stvarnosti.

# currentmood# merkur u vodoliji# merkurove zavrzlame# astroluna

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.