https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

JUN 2024 – ASTRO PREGLED

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2024/06/shells-792912_1280.jpg

Ulazimo u prvi letnji, mesec zabave i kraja školske godine, upisa na fakultet ali i odmora kojima se svi radujemo. 6 mesec pod uticajem planete Venere može da počne.

Naravno sa Suncem u znaku Blizanaca ulazimo u ovaj mesec koje ipak nudi puno pokreta, dinamike, komunikacije i planova, da ne kažem gužve. Sunce i Venera će se 4.06 susresti u konjukciji na 14 stepenu znaka Blizanaca,  i obećavaju puno pozitivnih susreta, dobre emotivne energije, to može biti pozitivan dan za zabavu, poklone ili da nešto lepo uradite za sebe ili kupite sebi neku knjigu, upiđete neki zanimljiv kurs ili imate poznastva koja mogu preći u ljubav.  U ponedeljak, 9.06. Sunce u znaku Blizanaca biće u kvadratu sa Saturnom iz znaka Riba i može pokrenuti lične krize, testove,pesimizam, depresiju, brigu ili iskušenja. Možda ćete se osećati opterećenije ili ograničeno da postignete ciljeve.Odredjeni pritisci mogu se osetiti na polju posla, škole ili u odnosu na druge. Ovaj aspekt savetuje da se držite svog plana i pokušate da idete prema planiranim obavezama. Ovog dana ne treba ništa odugovlačiti već preuzeti i obaveze kojima se ne radujete. Ovaj aspekt može pokrenuti tugu,prazninu, neko osećanje odbačenosti ili ne ispunjenosti. 14.06 Sunce i Merkur će biti u kazimi na 24 stepenu znaka Blizanaca i može doneti veću okrenutost rodjacima, putovanjima, ispitima, dobrim rezultatima, odličnom vremenu za pisanje, pokretanje novih ideja, informacija, manjih kupovina i sl.Ovo je aspekt izuzetno interesatne mentalne snage i može vam vratiti interesovanja ili motivaciju. 20.06. poslednji aspekt Sunca biće u kvadratu sa Neptunom na 29 stepenu koji može stvoriti umor, zablude, idealizacije, razočarenja, loše procene, maštovitost ali bez praktičnog učešća ili neke psihološke krize.

Zvaničan početak leta – nešto ranije ove godine 20.06. u 22:50 koji če trajati do 22.09., kada ćemo ući u rodjendane Rakova.

Merkur će čak 3 puta menjati znak.Iz znaka Bika 3.06 ulazi u svoj dom – znak Blizanaca u komeće dobro osećati i pokrenuti bržu komunikaciju, radoznalost, vedrinu, detinjasto ponašanje i snalažljivost. 3.06. pre ulaska u znak Blizance Merkur će imati sekstil sa Neptunom i može pokrenuti odličnu emociju, zapažanje, intuiciju.17.06. Merkur prelazi u vodeni znak Rak i pokreće da ćemo mislimabiti okrenuti domu, porodici, da možemo biti nostalgični, u kontaktu više sa osobama iz detinjastva ili možemo posećivati mesta od pre. Ovaj Merkur pokreće osetljivost, subjektivnost, strahove, potrebu za nežnijom energijom i podrškom, ali zaštitničkim odnosom.

Merkur u znaku Blizanaca i retrogradni Pluton će se naći u trigonu 4.06 i doneti snažne utiske, reči, lakootkrivanje tajni, borbenost i smernost, ali da svojom mentalnom snagom pozitivno utičete na situacije i svoje okruženje. Istog dana jedan od srećnijih aspekata konjukcije Merkur Jupiter na 2 stepenu znaka Blizanaca doneće dobre vesti, pozitivno vreme za putovanja, ispite, učenje, pisanje, kupovinu vozila, papirologiju, kontakte sa inostranstvom, polaganje vožnje, učenje stranih jezika, medije. Treba obratiti pažnju na 12.06. jer Merkur i Saturn u kvadratu mogu doneti neki neuspeh, ograničenja ili zahladjenja na polju komunikacije, kvarove, nervozu, sudare, probleme sa disajnim organima i imunitetom,brige, strahove ili osećanje nesigurnosti. 16/17.06. rani jutarnji časovi kvadrat Merkura i Neptuna može doneti laži, razočarenja, nesporazume, kradje, plaćanje kazni, ogovaranja, i treba voditi računa o koncentraciji, ličnim stvarima, ličnim dokumentima, ali kome možete verovati. Sve informacije treba proveriti!

17.06.- Merkur i Venera u Raku na nultom stepenu mogu biti odlični za proslave i godišnjice matura, uredjenje doma ili goste, porodične odmore,kupovinu/ prodaju i rentiranje nekretnina, kupovinu sitnih stvari za dom, ali mogu doneti i vest i kontakte sa bivšim emotivnim partnerima. 21.06. Merkur i Mars iz znaka Bika mogu pojačati intuiciju, borbenost, produktivnost, oštroumnost, a 26.06. trigon Merkura i Saturna mogu doneti odgovornost,mir, dobro za završetak poslova, karijeru, porodicu. Poslednji dan juna donosi sekstil izmedju Merkura i Urana i može doneti euforiju, nove ideje, neočekivane vesti i susrete, ali nagla pozitivna dešavanja i promene planova.

U Juni ćemo ući sa uticajem Venere u znaku Blizanaca. Reči će biti važne za ljubav, kao i mnogo flerta, zabave. Ipak Venera će 8.06. primati teži aspekt sa Saturnom i može nositi emotivna zahladjenja, krize, emotivno finansijske brige, odlaganja i kašnjenja, ali i pesimizam. Treba smiriti i kontrolisati samokritičnost, i pokušati se opustiti i biti malo fleksibilniji! Venera će pre ulaska u znak Rak imati i kvadrat sa Neptunom izmedju 16/17.06. i može nositi razočarenja, prevare,neorganizaciju ili neku ličnu konfuziju, preveliku idealizaciju osoba koje nedovoljno poznajete ili osetljivost i psihološki uticaj drugih na vaše emocije, lepotu.Verujte svojoj intuiciji i pokušajte da donosite sporije odluke u vezi sa novcem!

Venera ulazi u porodičan, vodeni znak Rak od 17.06. Ova Venera voli dom, porodicu, teži materinstvu, voli venčanja, romantiku, osećajna je i plodna. Njen tranzitni uticaj može doneti potrebu za trajnijim odnosima, ali i za mnoge od vas koji imaju nezavršene odnose ponovni povratak bivših prijatelja i partnera. Možete se vratiti u prošlost i doživeti ponovna srećna iskustva. 29.06. Venera i Mars će se naći u sekstilu, pa nosi povećanje letnjih ljubavi, strasti, pozitivne vreline, jakih upoznavanja koje će se bazirati na fizičkoj privlačnosti, ali i sklonosti da malo više trošimo novac.

Mars će od 9.06. ući u zemljani znak Bik, znak svog izgona u kome će ostati do kraja sledećeg meseca. Mars će usmeriti energiju na trošenje ka materijalnim vrednostima, zaradi, ali kolektivno može doneti poskupljenja i finansijske izazove. Svoj glavni aspekt Mars će imati u vrlo izazovnom kvadratu sa R Plutonom u znaku Vodolije 11.06  Kroz ovaj tranzit treba maksimalno se udaljiti od svadja ili stvaranja neprijatelja jer se stvari mogu zakomplikovati. Ovo je veoma agresivan aspekt koji može povećavati nesreće, tragične situacije, ljubomoru i rivalitet,dominaciju na ugrožene,ali eksplozije ili kolektivno dramatične situacije.

Jupiter je 26.05. ušao u vazdušni znak Blizance, takodje znak njegovog izgona.Jupiter će izmedju 2/3.06. imati pozitivan, ali moćan trigon sa R Plutonom iz znaka Vodolije koji može doneti životne prekretnice i lične pozitivne transformacije.Ovaj aspekt može pozitivno uticati na finansijski rast, profesionalna unapredjenja i nagrade, ili možete imati putovanja, susrete i dogadjaje koji će vam promeniti život.

Saturn će ovog meseca biti druga planeta posle Plutona koja će 29.06. krenuti retrogradno sa 19 stepena znaka Riba sve do 15.11. ove godine.

Od značajnijih lunarnih faza ovog meseca:

Mlad Mesec na 16 stepenu znaka Blizanaca( 6.06.) može biti vreme važnih informacija, učenja, putovanja, emotivnih ponuda, posebno će pogodovati Blizancima

Prva četvrtina Meseca u znaku Device u kvadratu sa Suncem u znaku Blizanaca(14.06) – može doneti sukob izmedju pravila, veliko analiziranje emocija, neopuštenost, ali veliku usmerenost na poslovne aktivnosti

Pun Mesec na 1 stepenu znaka Jarca u izgonu( 22.06.) može biti ciklus velikog čišćenja emocija u prethodnih 6 meseci, ali ciklus koji možemo osetiti kroz brigu, pesimizam, vraćanje na prošlost, reumatske probleme.

Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Ovna u kvadratu sa Suncem( u kasnim noćnim satima 28/29.06) može pokrenuti strast, ali i impulsivnost, borbenost, osetljivost kroz porodične odnose.

 

Srećno u Junu – Astro Luna

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.