https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Mars u Devici 18.08. – 4.10.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/08/concept-1868728_1280-1280x853.jpg

Tranzitni Mars  je ušao u ženski zemljani, promenjivi znak Devicu od jutros 7:19 am po lokalnom vremenu . S obzirom na njegovu intelektualniju ulogu, on je smireniji, ali više sklon perfekcionizmu, u ovom slučaju kroz sitnice i detalje koje će biti u prvom planu. Zbog stidljivije energije Device, on kreće u malo čišćenje opomenjujući vas da je vreme da  počnete baviti onim malim stvarima za koje niste nalazili vreme. Mars nije više ni u centru pažnje, s obzirom da je u Lavu pokazao svoju veličinu, i sada ima ulogu da od vas traži da potrošite više energije na  veću brigu o svom zdravlju, kupovine, čišćenje, nabavke, učenje, da više analizirate stvari o kojima razmišljate i da ne ostavljate stvari na pola.

Težnja ka preciznosti, pedatnom prilasku stvarima, jakoj memoriji koja ne trpi greške i samokritičnosti može biti posebno pojačana u emotivnim odnosima, s obzirom na dispozitor Merkur koji tranzitno  ide znakom Lava i do kraja meseca neće lako podnositi kritike, ali itekako može imati samopouzdanje da nauči ono  gde je slab. Ipak sa ulaskom Merkura u znak Device od 29.08 ove osobine i energija ićiće duplo kako fizički, tako i mentalno.

Mars od nas sad traži besprekornost, čistoću duše i tela, kontrolu i red u domu, životu, ljubavi, i ako to ne ide kako treba po njegovim instrukcijama, može postati nervozan, sitničav, naporan i čangrizav. Ipak spreman je da testira sebe i  svoje znanje i da  pokrene jednu potpuno drugačiju snagu u kojima je on taj od koga zapravo sve zavisi, oslonjen sam u noći, ali srećan što može doprineti opštem dobru.

„ Ne razmišljaj o onom čega nemaš.Razmišljaj šta možeš uraditi sa onim što imaš“ – Hemingvej ( Mars u devici)

 

Uticaj tranzita Marsa može nam doneti: da više vodimo računa o svom zdravlju i da imamo želju da pokrenemo preglede i kontrole ( posebno ko to ne radi baš tako često), opsednutost nijansama u svemu, jaku potrebu za perfekcionizmom u radu, posebno u emotivnim odnosima, kada sitnice mogu praviti veći problem( bez problema, jedna reč imaće veći značaj nego cela rečenica). Ovo je i vreme kada će se puno planirati, spremati za naredni period i kada mogu postati i opravdani strahovi u svakodnevnom životu. Veća briga o ishrani, telu, fizičkoj spremnosti, radu na sebi u smislu balasiranja, ali pre svega izbacivanja loših navika je ono što će energija Marsa pokrenuti od svakog od nas. Neće biti neobični u ovo vreme njegovog kretanja: veći kontakt sa medicinskim ustanovama i licima, savetovalistima, traženju pomoći, izbacivanju suvišnog i želji ka nekoj mentalnoj harmoniji pre tog čišćenja, ali dosta kontakta sa administrativnim službama i jaka okrenutost svom telu.

Mars traži da budemo i strožiji prema sebi, ali i realniji, i može nas malko „ spustiti na zemlju“ pa ideale možemo ostaviti u glavi kao nešto suvišno, već pokrenuti samo ono što možemo sami uraditi.Tražiće od nas da se više oslonimo na zdrav razum i sebe. Iako, se povremeno mogu trošiti veći sati da bi se posao završio što bolje, na kraju će doneti i skromnu radost.Svi ćemo imati neki period „ treninga“ pred početak jeseni kada ćemo napraviti čišćenje, temelj, organizaciju u svom životu i kasnije pokrenuti konkretne ideje i dela.

Joga, kontakt sa nutricionistima, prodavnicama zdrave hrane, traženje recepata preko interneta, prelazak na zdraviju ishranu, razmišljanja o usavršavanju( strani jezici, dalje studije), putovanja radi korisnih razloga mogu biti u prvom planu. Mars ovde nema agresiju da se „ pobije“, on će trenirati strogoću umno. Ipak, povremeno može izazivati razdražljivost i cupkanje u mestu kada treba da se požuri i nešto završi u tačnom roku, ali posebno u medjuljudskim odnosima neće imati problem da kritikuje druge i da se malo umeša u probleme drugih dajući sugestije šta treba menjati. Ipak , pred nama je i praktična energija, ali vreme koje može biti odlično da napravi neki plan za naredni period, pa će ceduljice na frizideru, kancelariji biti pune poruka.

Na emotivnim nivou, Mars i ne voli neke velike promene, ali za parove koji tek započinju veze, može doneti stroge testove na početku u smislu odgovaras mi/ne odgovaraš mi pa je bolje na samom početku da odlučimo šta dalje. Znači, neće biti gubljenja vremena. Iako nosi i jednu manje više rezervisanu i skeptičnu energiju prema novim promenama, svakako da nosi i poruke: „ brini više o sebi, čuvaj se, možeš biti bolji“. Istrajnost i strahovi mogu biti u sukobu, pa će svako od vas na svoj način morati naći pravi kompromis za sebe i čvršće stajati iza svojih ciljeva. Energija Marsa u devici nosi i energiju da ćemo biti potrebniji i skloni da više brinemo o drugima.  Više će se trošiti energije na komunikaciju, objašnjenja, emotivne prepirke ili dogovore.

Na zdrastvenom nivou svaki vid fizičke iscrpljenosti može se prenositi na creva, probleme sa probavom i grudima, od kraja meseca na plućima.

Tranzit Marsa u 2019 – aspekti koji nas očekuju

24.08.( 19:06) : Mars i Venera u konjukciji kroz znak Device na 4,07 u sazvežđu Velikog Medveda( mala napomena Venera prelazi u znak Device od 21.08) : Izuzetno jaka energija u emocionalnom smislu, intezivne intimne želje, jaka fizička privlačnost. U povećanju sitničavost, ali i sklonost kritikama koje mogu doneti emocionalne sukobe. Ipak ovaj privlačan aspekt može doneti jak ljubavni spoj, nagla emotivna uzbudjenja i adrenalin i neki vid budjenja posebno kod osoba koje su diskretnijeg karaktera. Idealno vreme za sport, organizaciju proslava, trošenje novca, takmičenja, ali i proslave. Veoma pozitivno vreme za početak novih projekata.

28.08.( 12:53) : Mars u Devici u trigonu sa Rx Uranom u znaku Bika na 6,30 stepenu u sazvežđu Velikog Medveda: Posebno nosi  optimističnu i motivisanu energiju, neočekivano dobra dešavanja, pripreme pred važne dogadjaje, nagla zaposlenja ali odlične neočekivane sportske rezultate. Jako velika potreba da se oslobodite rutine ali svega onog što vam ne prija. Idealno vreme za selidbe, putovanja, čišćenje, početak velikih poslovnih projekata. Nagli optimizam praćen spojem znanja i genijalnosti. Mogućnost novih romansi, naglih uzbudjenja i emotivnih promena. Pojačan rizik i inicijativa u onome što želite da promenite. Jako velika potreba za uživanjem, slobodom u svim okvirima, ali transfromacijom.

2.09.( 12:44) : Sunce i Mars u konjukciji kroz znak Devicu na 9,41 stepenu u sazvežđu Velikog Medveda donosi jako dobre opcije kroz poslovne poduhvate u inostranstvu. Odlično vreme za obrazovanje, kao i nalaženje poslova van zemlje. Pojačan perfekcionizam, sklonost ozbiljnom radu i trošenju na posao. U pojačanju problemi sa jetrom, probavom, nerviranje oko sitnica, pa je potrebna doza fleksibilnosti! Ipak, aspekt koji donosi produktivnost, rad na sebi, dobre lične prilike. Sitnice igraju veliku ulogu.

3.09 ( 17:41) : Merkur i Mars u konjukciji na 10,27 stepenu Device: Pojačana samokritičnost, ali glad za znanjem. Izuzetno brze reakcije, snalažljivost, važne kupovine, ipak potreba da sve bude savršeno može doneti sklonost frustracijama i nervozi u govoru. Oštar um, sklonost dobroj memoriji i povezivanju stvari. Važne novosti i jaka usmerenost na posao, karijeru, paziti na autoritete! Opreznost, aspekt koji može doneti napetost koja može biti osetljiva kroz probavu, pluća, najviše psihu! Vozači opreznost! Odlično vreme za osobe koje imaju izražene matematičke, zanatske sklonosti.Vreme koje je odlično za učenje.Čuvati se udaraca i kvarova, smanjiti nestrpljenje i brzopletost!

9.09.( 6:15 am) : Mars u Devici u trigonu sa Rx Saturnom u Jarcu na 13,58 stepenu u sazvežđu Lava – Vreme kada je dobro postaviti ciljeve u trajnoj bazi. Vreme poverenja, dugotrajnih poslova, čišćenja, odlično vreme za karijeru. Usmerenost na ozbiljnije poslove. Stroga, ali krajnje odgovorna energija može doneti i odluke koje mogu biti životno važne. Pozitivno vreme za lični i profesionalni napredak.

12.09.( 11:07 am) : Mars u Devici u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu na 16 stepenu u blizini zvezde Alkor u sazvežđu Velikog Medveda pojačava nemoć, slabost, trošenje na pogrešnom mestu, može doneti i probleme sa zakonom, ali organizacijom. U povećanju zdrastvena osetljivost, ali neispunjena obećanja. Prevelika očekivanja, male mogućnosti. Opreznost u inostranstvu, mogućnost prevara, razočarenja. Osećaj gubitka vere, obratiti pažnju na to! Poruke neba koje treba pratiti!

14.09 ( 7:27 am) : Mars u Devici u opoziciji sa Rx Neptunom u Ribama na 17,12 stepenu na zvezdi Asterion, sazvežđe Kanum- Lovački pas : Aspekt prevelikog trošenja na nepotrebno, povećanih razočarenja, samodestrukcije i uništenja.Opreznost sa porocima. ! Osećaj kao neke unutrašnje tuge, nesigurnosti, pojačanih strahova koji vode u bolest. S obzirom na pojačane opšte manipulacije, treba se držati sopstvenih instikata i ne verovati u sve što čujete, dobro razmislite da li je to ispravno ili ne. Treba se distancirati od negativnih osoba i osoba koje šire lošu energiju koja vas blokira.Problemi sa autoritetom, samopopustljivost, nepotrebno žrtvovanje za druge ili povećanje želje za samosažaljenjem.Treba čuvati psihu, takodje preporuka je ne uzimanja lekova na svoju ruku! Pre svega, aspekt koji povećava problema sa samopouzdanjem , okruženjem, može doneti laž, nepravdu i osećaj neke izgubljenosti, u slučaju da to osetite, pokrenite svoju snagu i veru i ne odustajte! Svakako,  aspekt koji pojačava suze, preosetljivost i preveliku senzitivnost.Može doći do neke sramote, nesporazuma ili osećaja izgubljene reputacije ili položaja. Neka očekivanja se neće ispuniti.Može dolaziti do čudnih, zbunjujućih dešavanja ili susreta.Probajte da držite kontrolu i zdrav razum ovog dana.

19:09 ( 17:50) : Mars u Devici u trigonu sa Rx Plutonom u Jarcu na 20,40 stepenu  u blizini zvezde Denebola iz sazvežđa Lava koja je pre svega zvezda pozitivnih promena i nosilac dobrih vesti. Aspekt jake volje, odlučnosti, smirenosti, visokih ciljeva, ambicija, i kroz to ispunjenja. Dobro je u ovo vreme praviti trajne planove ili nešto započinjati posebno ako je želja postojala odavno. Na emotivnom nivou povećava fizičku privlačnost kroz veze koje imaju jaka dešavanja kroz vreme. Konkretno može doneti odlične rezultate i savete.Ovde Mars ima podršku moćnog Plutona pa može pokazati pravu produktivnost i perfekcionizam na svim poljima.Odlično vreme za rad, učenje i sve teže poslove.Ukoliko planirate neke veće promene, ovo je dobro vreme. Imaćete na koga da se oslonite, ali na pravi način pokažete koliko možete( samo napred). Posebno dobar za liderske pozicije, politiku, poslove vezane za zakon, sport. Dobra pribranost i hrabrost. Lak dolazak do istine.Na emotivnom nivou povećana strast. Možete imati mogućnost da nekog imspresionirate ili postignete nešto više od očekivanog.Dobro za sudske procese i berze. Vreme odlično za oporavak i neki vid lične regeneracije, ali promene na koju se čeka dugo.

# currentmood# mars in virgo# astroluna#

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.