https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Devici – “ Red, Rad, Perfekcija i Kontrola“

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/08/meditation-1837347_1280-1280x989.jpg

Merkur je od danas od 9:49 am prešao u  znak svog sedišta, zemljani, ženski znak Devicu i u tom znaku će boraviti do 14.09. baš uoči Punog Meseca u jutarnjim satima kada će preći u vazdušni znak Vagu.

Pred nama je period kada ćemo razmišljati mnogo detaljnije, praktičnije, konstruktivnije, analitičnije ,nego obično. Sitnice će biti deo nas i važan faktor u nekim procenama i odlukama. Mogu nas opterećivati detalji i neke podsvesne „povrede“ od ranije što će više isplivavati na površinu, a pošto je ovaj Merkur poznat kao veoma „ radoholičan“ sigurno je da će poslovna strana biti od velike važnosti. Sve ćemo zapisivati, postojaće skromnost u izražavanju, ali jaka perfekcija da se napravi red u stvarima koje obavljamo. Neće biti neobična samokritičnost i stalno kritikovanje onoga što je dobro uradjeno jer će se tražiti, više, bolje… To neće baš prijati Strelčevima, Ovnovima,Ribama,  koje ovaj tranzit može tek da dovede do veće „ konfuzije u glavi“, ali i Blizancima kojima ovaj period može doneti veća mentalna opterećenja i usporenost.

Ipak, ovaj Merkur nas može podsetiti da budemo marljiviji, konstruktivniji, da više brinemo o sebi, da se menjamo, ali će ipak biti prisutna poruka „ da dozvolimo da nas to raduje, ne opterećuje“… Ukoliko planirate upisivanje na neki kurs, kupovinu knjiga, neki poslovni put, lekarske preglede, promene posla ili pisanje, ovo može biti interesantan period.Ovo je dobro vreme da se izbaci i očisti suvišno, ali da se dodje do dodatnih bitnih informacija.

Univerzum drži olovku i papir i ima period pisanja, računica, ali i slanja strelica koja mogu pogadjati podsvesne želje, ali pokretnute nesvesne reakcije, strahove, unutrašnje strasti koje držimo spolja umereno. Ovo je vreme učenja, izuzetno jakih misli koje bacaju u korpu i puno toga nepotrebnog što potresa mozak, pa osim onog dobrog biće tu i nepotrebnih samoispitivanja, kako, zašto, zbog čega, kao neki vid traženja odgovora i figurativno gledano“ automobila koji se sklapa do najmanjih delova“. To nije slučajno, jer Merkur u devici poseduje matematički um, izuzetnu enciklopedijsku knjigu u svojoj glavi, on je memorista, mentalni i vizuelni perfekcionista, onaj koji primećuje ono što drugi ne vide kad udje prvi put kod nekog u dom i onaj koji je pun pitanja i podpitanja. Ipak treba i reći da je Devica veoma skroman i jednostavan znak, a Merkur njegov vladaoc svakako tu deluje zahtevnije,probirljivo bira reči i društvo, ali sve u vidu korisnih ciljeva.On ne može da gleda ono što ga iritira i stvara mu nered u percepciji  dnevnog protokola i prosto ga to može iritirati od onih najobičnijih stvari, do onih krupnih, ali više je posvećen manjim detaljima.

Zbog toga je i ovo vreme kada ćemo svi biti malo samokritičniji i okrenuti ličnim prognozama, pa će misli lutati od onog ranog perioda do sadašnjosti u kojoj kao da se nećemo najbolje snalaziti. Iako je ovo dobar položaj, ipak može stvarati povremenu mentalnu pasivnost i nezadovljstva koja vode u apatična, depresivnija stanja i misli, posebno kad postoji plan koji se ne ostvaruje po zamisli ili mu neko drugi menja koncepciju dnevnog rasporeda, posla, sastanaka i sl. Trgovina na malo je zanimljiva u ovo vreme, dosta krakotrajnih putovanja,  knjige će biti in od onih opuštenih do sabranih dela, kriminalistika,podsećanja na stara pisma i dokumenta, često gledanje na sat i limitiranje vremena, prezaposlenost, bavljenje i usmerenost na zdravlje, dijete, zdravu ishranu, lekove,uslužne delatnosti, sekretarski i posrednički poslovi, ali i stalna potraga za savršenstvom koja će pokretati um da bude bolji, inspirativni( to zavisi individualno od svakog od nas, šta nas to usrećuje što nas pokreće da budemo bolji, da pokrećemo nešto za šta nam treba više vremena).

Nekome će u ovom periodu prijati čist dom i ormar pun ispeglanih stvari koje su nam uvek dostupne, a nekom kancelarija puna papira kao inspiracija da bude bolji, nekom haos pun knjiga i ploča koji donosi mentalnu kreativnu stranu, nekom šetnje i priroda da bi mentalno lakše disali, sve od slučaja do slučaja.Generalno gledano dok Merkur bude boravio znakom Device bićemo u vremenu kada ćemo stavljati stvari na papir i praviti planove za dalji period, od troškova, prihoda, stvari koje želimo da promenimo, do najmanjih za nekog nebitnih sitnica, medjutim manje će biti opuštenosti, osmeha, više osećaja obaveze, odgovornosti, osećaja oslanjanja na sebe. Realnije vreme bez velikih očekivanja mnogima u ovom periodu pre može doneti uz napor bolje rezultate nego maštanje da će nesto tako “ pasti sa neba“.

„ Svetlost je uvek u nama. A kada nam se učini da nas je napustila i kada sebe zavaravamo da je oko nas sve crno, ona se pojavi iznenada, negde u našoj blizini, da nam pokaže i osvetli put kojim hodamo“- Milan Nikolić Izano –  „ Dnevnik duše“

Da pogledamo aspekte tranzitnog Merkura:

Već 1. dana septembra pred nama je trigon Merkura i Rx Urana u Biku na na 6,26 stepenu od 16h donosi sjajnu pokretljivost i mentalni optimizam i produktivnost, sklonost novim idejama i može biti odličan za nov početak kako meseca, tako i projekata, otvaranja, i svih vrsta društvenih dešavanja. Odlično vreme za putovanja, potpisivanje dokumenata, dogovore, ali i ideje koje će proći sve prethodne analize koje mogu naći mesto pod ” suncem”.  Odlično vreme za pisanje, prevodjenje, uvoz/izvoz, kupovinu tehničkih aparata, online plaćanja i kupovine, čišćenje i sredjivanje svog prostora. Mentalno ćemo biti puni elana, ali imati u glavi sasvim nove profesionalne ideje i afirmacije.  Aspekt nade, ali traži rad i slobodu misli.

3.09: Merkur i Mars u znaku Device od 17:40 na 10 stepenu donose vrlo jaku pronicljivost i prodornost, brzinu temeljnosti, memorije, ali jaku samokritiku i nerviranje oko sitnica. Vozači mala opreznost, može biti čudnih kvarova ili problema sa autom. Ne brzati u stvarima koje traže smirenost i strpljenje! Vreme kada možemo biti skloni da pokrenemo mnogo energije i mentalne energije u nešto važno. Ipak, potrebna je umerenost, jer može doći do iscrpljenja, čak besa i napetosti u glavi. Treba pripaziti i na predeo kostiju, posebno probave, koji se može aktivirati ljutnjom ili osećajem nezadovoljstva. Ipak aspekt koji čak iz neke ljutnje može pokrenuti bržu realizaciju postojećeg. Dobar aspekt za hirurge, mehaničare, gradjevinare, matematičare.

4.09.( 3:41 am) : Sunce i Merkur u konjukciji kroz znak Devicu na 11 stepenu na zvezdi Zosma u sazvežđu Lava donose odlično vreme za pisanje, izdavanje, javne nastupe, sve vrste istraživanja i korisnih putovanja. Važni poslovni kontakti koji ostavljaju utisak. Jaka memorija. Potreba da budemo bolji, mnogo informacija, vesti. Vreme kada možemo pronaći ono duhovno važno za nas. Ipak, porast žrtvovanja i davanja na pogrešnom mestu, trošenja reči i sagledavanja sitnica mogu doneti osetljivost psihe.

5.09.( 14:38) : Merkur u Devici u trigonu sa Rx Saturnom u Jarcu na 14 stepenu : Pojačana moralnost i posebna okrenutost detaljnu, ozbiljnim i odgovornim mislima, ali organizaciji. Odličan aspekt za unapred planirane dnevne obaveze, zdravlje, dijete, posredničke poslove, ali i marketing i zdrastvene preglede. Vreme sporog, ali sigurnog puta. Dobro za trajnije dogovore, zaposlenja, važnije dogovore sa autoritetetima. Nećemo imati euforiju kao prvog dana ovog meseca, ali svakako možemo težiti miru, stabilnosti, poverenju, lojalnosti, datoj reči. Dobro za rešavanje dokumenata na koje se dugo čeka ili ispit koji se više puta obnavljao.

6.09.( 9:12 am) : Merkur u Devici u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu na 15, 30 stepenu u blizini zvezda Mizor, Alkor u sazvežđu Velikog Medveda – U pojačanju ozbiljna trošenja, razočarenja, očekivanja, komunikacija koja može doneti nerazumevanja kako zbog razlika , tako i prevelikog idealizma. Ispeci pa reci jeste poruka ovog aspekta, izbegavati nepromišljenost ili previše oslanjanje na druge, lenjost. Paziti na papire, novac, obećanja!

7.09. ( 9:20 am) : Merkur u Devici u opoziciji sa Rx Neptunom u Ribama na 17,25 u blizini zvezde Asterion posebno pojačava romantičnost, zaljubljivost, poročnost, boemske misli, sanjalački um. Ipak, ovo je vrlo osetljiv aspekt jer može doneti ozbiljna razočarenja, psihičke padove, depresije, prepuštanja, kradje, mentalni pad, jak umor, veće greške kroz rad, pisanje. U porastu spletke i čudni odnosi sa okruženjem, priliv negativne energije. Paziti na zdravlje, izbegavati preterana“ mozganja“ i veći mentalni umor, odmarajte ako osetite pritisak! Može biti zbrke i nerazumevanja na polju komunikacije, slanja mailova na pogrešnu adresu, pa sve treba proveravati više puta.Društveni odnosi mogu biti praćeni neiskrenošću i manipulacijama. Mašta i razum u problemu.Osećaj neke tuge i nerazumevanja može se javiti kroz ovaj aspekt. Opreznost sa lekovima, kao i drogama.Gajiti smisao za psihologiju, razumevanje drugih, mudrost! Čuvati svoje stvari!

9.09.( 5:08): Merkur u Devici u trigonu sa Rx Plutonom u Jarcu na 20,46 – Merkur u zagrljaju Plutona dobija potrebnu snagu, pa ovaj aspekt pomaže u upornosti ka realizaciji svih ciljeva i obaveza, u lakšem dolasku do istine, prosudjivanju, lakšem ličnom predstavljanju. Odličan aspekt za putovanja, istraživanja, nauku. Dobijaćemo suštinu i možemo imati mogućnost da radimo na sebi. Odličan aspekt za učenje, rad, javne nastupe, rešavanje problema iz prošlosti, svakako način razmišljanja i odnos sa okruženjem povoljniji. Mogućnost iznenadnog napretka i moći ubedjenja prema drugima. Znanje može biti jaka osnova za dolazak do samopouzdanja.

13.09.( 17:12): Merkur i Venera u konjukciji kroz znak Devicu na 28,50 stepenu u blizini zvezde Markeb iz sazvežđa Argo Navis donosi srećno vreme za poklone, kupovine, posete, nosi zadovoljstvo, mogućnost pozitivnih i emotivnih vesti. Dobro za upoznavanja preko posla, kao i donosi sreću i popularnost. Posebno srećno vreme za učenje, kao i nekretnine.

# currenmood# vaya con dios# merkur u devici# srećno u nove radne pobede# astroluna#

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.