https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Ribama ” Zablude i snovi”

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/02/fantasy-4339034_1920.jpg

Pisanje pod zvezdama i mali uzdah na gore i mali začin mašte da prekrije unutrašnje brige. Mentalna zbunjenost i razmišljanje o potpuno drugom kontinentu i temi dok mi komšinica objašnjava ovaj virus koji je prekrio Kinu i napada Evropu. Neću da joj kažem šta zvezde misle o njemu… Unutrašnja nada i istovremeni strahovi od promena. A osećaj promene budi neke zaostale leptiriće u stomaku. Molitva i meditacija i osećaj topline pod teta hilingom. Zamišljanje onog nekog sveta koji ne postoji i rajskog ostrva dok opušteno šetam plažom i pišem poeziju pod plus 50. Potreba za mirom i izolacijom kao najboljim punjačem baterija za rad. To je Merkur u Ribama.

Potištenost i depresivnost u pogled na vremenske prilike. Tajnovitost i idealizacija. Teško ustajanje ujutru. Kretanje kao zombi. Osećaj usamljenosti na javnim mesitma i razmišljanjima o nečem potpuno svojstvenom, individualnom. Misli koje se kreću neobičnom orbitom i putanjom. Duboka emotivnost koja ne dozvoljava mozgu da razmišlja. Zaboravnost i neobične ideje. Šetanje noću kao zombi. Ne slušanje drugih. Jako šesto čuloi puno sanjanja i na javi i stvarnooo. Hiljadu misli bez ikakvog učešća u nečemu i ambicija, a ni realizacije. Istraživanja, špijuniranja, blamiranja pred nepoznatima i konstatno držanje slušalica i puštanje muzike koje može poremetiti prelazak ulice, jer misli su negde visoko, uzdignute na nekom drugom mestu. Poseban osećaj flegmatičnosti pod pritiskom i povremeno osećaj izgubljenosti.

Osećaj neshvaćenosti, ali povlačenja pred problemima, ali i konfliktima. Bežanje u svoj svet koji je najsigurnija baza. Spletkarenje i otkrivanje drugih. Testovi na poverenju. Fotografisanje do iznemoglosti. Gledanje filmova. Česta tuširanja, plivanje ili spa centar da se odpusti mozak od svakodnevnice. Osećaj vere uvek u podne pod predivnim zvonom crkve.Padanje u krevet pod većim pritiskom. Bol u nogama i osećaj čestog umora. Nežne reči, ali neki vid stidljivosti na prvi kontakt. Čitanje izmedju redova. Mistika, okultizam, vera sve u jednom. Puno zabluda, nesporazuma i mentalne lenjosti i laži.Glumatanja i mentalna šminkanja. Povlačenja kad ne treba. To je Merkur u Ribama…

Po tradicionalnim merilima astrologije Merkur u vodenom znaku Riba nema potrebnu intelektualnu lakoću i zbog toga je u padu ili potpunom izgonu kako se uzme. Od sutra ulazi u vodeni, ženski, promenjiv znak Ribe koji će najaviti kraj zime i početka proleća, pa možemo računati na mnogo mašte, snova, ali se moramo i malko trgnuti i pokušati vratiti u realnost, jer nas Merkur može zaustaviti i hipnotisati i dati nam poruke da trenutno nije dostupan za velike akcije. On je sanjar bez granica, humanista, saosećajan lik koji spašava nepoznate, ali koji često ne priča mnogo, jer ga umaraju dugi razgovori. On stvara, oseća, vibrira pod svemirom, slika poznate i nepoznate, on vidi ono što obični ljudi ne vide. Kosmos je njegov. To je Merkur u Ribama

Za mnoge osećaj neke reinkarnacije ili blokade, ali i period kada se možemo smiriti i pratiti znake pored puta. Neka karma može da nam , nikako bez razloga ubaci neke ideje kojima se možemo predati spontano i uživati. Baletski pokreti i muzika koja puni dušu. Osećaj letenja i zanemarivanja svakodnevnice. Stavljanja naočara na poskupljenja i provokacije. To je Merkur u Ribama

 

1.faza od 2.02.-17.02.( prva Merkurova senka koji ulazi u retrogradnu zonu do stacionarne retrogradnosti od 28. stepena Vodolije do 12. stepena znaka Riba)

Merkurov retrogradni hod od 17.02.-10.03.( vraćanje unazad gde će se Merkur kretati od 12 stepena Riba do 28 stepena Vodolije)

10-29.03. – Merkurova druga senka(  traje od nepokretnosti Merkura do napuštanja Merkura iz retrogradnog hoda i njegovo direktno delovanje gde će se kretati od 28 stepena Vodolije do 12. stepena Riba)

Merkur će boraviti u znaku Riba do 11.04. kada će preći u vatreni znak Ovan.

Ovo može biti više nego interesantan, ali krajnje pasivan, povremeno previše emotivan, sentimentalan mentalni period kada možemo i imati osećaj da smo neke stvari ostavili po strani, ali i period suočavanja sa strahovima, svim onim što potajno nosimo u sebi, ali od marta meseca sa Merkurovim ponovnim povratkom i period kada možemo imati sliku šta smo predosetili, šta smo duboko naučili, koliko smo osetili nadom i dobili osećaj da od aprila krenemo u izuzetan mentalni pohod čišćenja i jedne krajnje otvorenije i drugačije mentalne konstrukcije.

Merkurovo retrogradno vraćanje unazad od 17.02 od 1:55 am po našem vremenu može biti veoma problematično zbog kvadrature sa Mesecom od 4:11 am jer može doneti depresivnija, teška stanja, emotivne probleme i velike oscilacije u raspoloženju, ali veliki problem u komunikaciji. U porastu velika anksioznost i nesigurnost, veliki problem da se donese odluka i da napravite svoj stav. U porastu porodični problemi i veliki porast nacionalizma.

U vreme retrogradnog Merkura u Ribama može dolaziti do pojačanih kvarova na uredjajima povezanim sa vodom, kradja, velikih nesporazuma, laži, hakerskih tajnih napada, velikih spletki, unutrašnje nervoze, nerazumevanja, ali problema sa dokumentima, lekovima i lekarskim dijagnozama. U porastu kašnjenja, odlaganja, ali porast izgubljenih stvari.Zbog toga je jako važno da proveravate stvari i više puta i ne žurite! Retrogradno kretanje Merkura može doneti i nagla povlačenja i prekid komunikacije, tajne poruke, ali gubitke pošte, emailova ili telefona. U porastu samoubistva, psihičke krize, utapanja. Vreme retrogradnog Merkura donosi i veliko vraćanje na prošlost, ali kontakt sa osobama iz prošlosti.

Ovo je prvi retrogradni Merkur ove godine, a imaćemo još dva( od 18.06. -12.07 i od 14.10. -3.11.)

5.02./29.02 kroz Rx/22.03.: Merkur u Ribama u sekstilu sa Uranom u Biku: Period kreativne inspiracije i promena. Pratite svoju intuiciju i osećaj. Moguća iznenadjenja. Ipak malo obratite pažnju na tehničke aparate i elektroniku! Period koji donosi brzo saznavanje, neočekive vesti, moguće važne kupovine, ali finansijske promene. Period nekog rasterećenja i mentalne potrebe za slobodom, ali stvaranjem nečeg svog/ neobičnog.. Mogućnost promena navike i izbegavanju dosade, već aktiviranju neke akcije. Odlično vreme za upoznavanje novih osoba, internet, kao i upisivanje na nove hobije.

26.02. Rx Merkur u konjukciji sa Suncem u takozvanoj kazimi na 6,55 stepenu: Period jake mašte, misaone boemske predanosti i umetničkom talentu. Možete ostaviti drugima momenat za razmišjanje. Sentimentalnost, nežnost, fotogeničnost, jaki i slučajni susreti, kontakt sa rodjacima, krakotrajna putovanja, odlazak na mesta koja mogu imati duhovni i emotivni značaj, slučajni telefonski pozivi, ali generalno situacije koje mogu doneti neki vid osnaživanja iako retrogradni Merkur može doneti i osećaj uspavanosti i ne baš najbolje koncentracije.

26.02. Rx Merkur u Ribama u sekstilu sa Marsom u Jarcu : Neki vid budjenja i pokretanja inicijative može biti značajno u ovom periodu na profesionalnom nivou. Iako kroz neku maglu, ipak možete uspeti realizovati nešto u šta ćete uložiti više energije i akcije. Mogućnost jakih emotivnih misli i dešavanja. Dobro za sport, fizičke aktivnosti, susrete.

4.03. vraćanje Merkura u znak Vodolije, od 22:25 na snazi sekstil Merkura i Venere može doneti dosta strasti, akcije, upoznavanja, obnove nekih kontakta i puno vremena za razmišljanje. U porastu zaljubivost i neki adrenalin koji se može osećati u vazduhu. Ipak, brzopletost može doneti i greške, pa malko pripazite…

10.03. od 4:50am po našem vremenu Merkur kreće direktno

16.03. Merkur ponovno ulazi u znak Ribe

4.04.: konjukcija Merkura i Neptuna posebno donosi kreativnu maštovitu, inspirativnu i krajnje pozitivnu stranu. Jaki osećaji i predosećanja. Pratite snove. Iako Merkur nema snagu, ima vibraciju da predoseti stvari, pa se oslonite na svoj osećaj. Dobro vreme za medicinska istraživanja. U porastu poročnost, ali emotivni problemi. Odlično vreme za umetnost, koncerte. Sklonost fantazijama, ali i idealizaciji. Sklonost pomaganju drugima. Ipak, budite oprezni jer ovaj aspekt može doneti i tajne neprijatelje i psihološku osetljivost. Opreznost sa lekovima!

7.04.: Merkur u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu može doneti dolazak do istine, razotkrivanja mnogih tajni i jednu snažnu mentalnu snagu i unutrašnju prodornost. Ovo može biti zanimljiv aspekt u istraživanjima, ali studijama. Pozivi i kontakti u ovo vreme mogu doneti jak utisak i osećaj jake vizije i povezanosti.

8.04.: Merkur u Ribama u sekstilu sa Jupiterom u Jarcu donosi vreme ozbiljnije, odgovornije energije, čišćenja, odlično vreme za kontakte sa inostranstvom, putovanja, učenje, polje politike i medija, industrije, ali odlično vreme za potpisivanje važnih papira, kao i materijalni napredak. Vreme realne, ali odlične lične procene. Period dobrih rezultata i stabilnih ambicija. Vreme oporavka i povoljnih vesti u vezi sa porodicom, prijateljima, okruženjem.

Snovi stvaraju budućnost.” – VICTOR IGO

# currentmood# merkur u ribama# astroluna

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.