https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

„ Samo strpljivo“ –Tranzitni Mars u Jarcu

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/02/dream-3162141_1280.jpg

Mars – planeta koja nas sve pokreće na borbu, elan, strast, životni dinamizam, menja kretanje i od 16.02. ulazi u znak svoje egzaltacije – znak Jarac. Pred nama je period smirenije, ali ipak zahtevnije energije, realnijih očekivanja, praktične preduzimljivosti u svakodnevnim poslovima, ali veće mudrosti, pa će u padu biti ishitreni potezi i nervoza na „ prvu loptu“. Ovo je i vreme testiranja snage, traženja najboljih rešenja za dalje, naravno uz duga planiranja, ali na ličnom nivou period kada će stvari biti konkretizovanije kroz čekanje nečeg od ranije. Ove godine uticaj Marsa uz stelijum planeta u Jarcu( Pluton, Južni čvor, Saturn i Jupiter) donose jednu krajnje interesatnu stranu poruke zrelosti.

Mars pravi kosmički junak polako, ali sigurno prepešačiće brda i doline da bi nam dao poruku da moramo preuzimati trenutno stvari mnogo odgovornije i ozbiljnije, i da samo kroz veće napore i disciplinu možemo očekivati konačne rezultate. Vladaoc znaka Jarca je Saturn koji već dve godine boravi u znaku Jarca pa će uz tu energiju biti i mogućnosti da  se uzmu stvari u svoje ruke i da se trezveno ide u susret sadašnjosti  samo napred, ne razmišljajući dal ste trenutno srećni, to neće biti važno, niti će biti vremena za tako duboka razmišljanja. Biće akcenta na polju karijere, budućnosti, trajnijih kupovina, usmerenosti na edukacije, znanje i rad koji će biti za mnoge od vas od velike važnosti.

 

Mars će boraviti u znaku Jarca do 30.03. kada ulazi u vazdušni znak Vodolije. Do tad se moramo razoružati strpljenjem, voljom, možda i ograničenjima da za sve moramo više da se izborimo što želimo u ovom periodu. Posebno period u vreme retrogradnog Merkura, ali kontakta Marsa i Južnog čvora posebno krajem februara meseca može doneti prvi veliki test na našoj samokontroli.

Za one koji ovaj položaj imaju natalno verovatno je to normalno, pa će posebno imati priliku da nam pokažu kako to izgleda. Sa druge strane , Mars u Jarcu ne voli promene, ne voli drastična pomeranja, pa oni koji sada imaju velike promene moraće posebno da budu smireni da to reše na najbolji način. U prednosti će biti oni: koji dugo čekaju neka rešenja, oni koji dugo čekaju istinu, posao, finansijske nadoknade. Uticaj tranzita Marsa nije uticaj koji daje radost i smeh, ali svakako uliva poverenje. Zbog toga neće biti neobično da vam neko da kvalitetan savet, pomogne u teškim momentima ili da osetite da u ovom momentu imate zaštitu. Koliko će vas biti spremno da ide po pravilima videćete i sami, ali nešto će biti i nametnuto što će morati da se poštuje, pa će biti ili pobednika ili gubitnika.

Za one koji ovu planetu imaju natalno, ovaj Mars podstiče hladnokrvnost ( posebno u teškim momentima) stoičko ponašanje, smirenost, ali hrabrost koja dolazi do izražaja samo kada je potrebno. Ovo nije Mars koji će prvi krenuti sa polemikom, svadjom ili sl, on posmatra reakcije drugih i trudi se da iz svega donese objektivan zaključak. On je odličan izvršilac, organizator, sjajan u pronalaženju načina za što boljom zaradom, veoma marljiv. Zbog toga donosi i realne, humane i skromne osobe koje vole prirodu i ne žele da troše energiju na dramu, ili potrebu da drugima pokažu šta umeju. Ovo su dobri sportisti, koji imaju i crtu uvek i dobre proračunate crte da se usmere ka nečemu što je isplativo. Mogu se posebno pokazati odličnim na polju poljoprivrede, industrije,veterine,ekonomije, menadzerskih poslova, politike.

Veoma ističu moralne vrednosti, mogu pokazati jak konzervativni duh i ljubav prema tradicionalnim vrednostima. Mogu biti veoma okrenuti prirodnoj ishrani, posebno organskoj hrani. Mars u Jarcu vezan je za veoma ambiciozne osobe koje retko odustaju. Oni su vremenom sve bolji, a imaju u sebi duh vremena da nigde ne žure i uvek dobro sačekaju svojih 5 minuta. Iako deluju zatvoreno i ponekad pesimistično, uvek znaju gde im je mesto. Mogu biti veoma precizni u stvarima koje dobro poznaju. Zbog toga često nije neobično da ovaj uticaj imaju osobe koje se bave uredjenjem doma, profesionalni vojnici( zbog prisebnosti i tačnosti), arhitekte( preciznost). Ipak, ne treba zaboraviti da poseduju izuzetne rezerve energije, a iako na prvi pogled ne pokazuju strastvenost i romantičnost, smatraju se najizdržljivijim osobama. Nikad se ne plaše da nekog osvoje, i to rade veoma taktički i korak po korak.Vešti su posrednici.Mogu puno da istrpe u sebi, ali kada nekog „izbrišu“ nikad se više ne vraćaju.

Mars u jarcu dublje poznaje tugu, lakše podnosi krize u odnosu na ostale i nekako je pre spreman da mu date negativnu vest, nego pozitivnu.On je naviknut na rad i dokazivanje.U teškim okolnostima dolazi do pravog izražaja i tad može pokazati prisebnost i odličnu kontrolu. Ta kontrola se može videti i na polju emocija, osim da ostali pokazatelji pokažu nešto drugo. Ovo su odgovorne osobe sa velikim pragom bola. Ovo su ljudi koji nikud ne žure, i sve rade polako.Vrlo su oprezni, produktivni u poslu, skloni da traže opipljive rezultate.Veoma cene diskreciju i poverenje, ali su takvi i kao prijatelji.Ipak, uvek im treba dosta vremena da se opuste i počnu nekom da veruju.Najlakše se snalaze u poslu, jer im odgovara formalan i profi odnos, bez ulaženja u privatni život.

U partnerskom odnosu mogu biti zahtevni, ali se pokazati veoma lojalnim, zaštitinički raspoloženim pa su posebno muškarci ovog Marsa veoma preporučljivi. Oni nisu razmaženi i stalno se oslanjaju na sebe. Od malena pokazuju zrelost. Ipak, uvek su skloni kontroli, kao da im neko drugo Ja govori da to mora biti tako.Ponosni su na svoje poreklo i gaje duh porodice s kolena na koleno.Muškarcima ovog Marsa je jako važan status, materijalne vrednosti, ali oni nisu opterećeni izgledom, odevanjem, estetikom, dal će se drugima dopasti, njima dan počinje sa obavezama i mogu raditi po 20 sati dnevno ako će dobro živeti. Žene ovog Marsa su veoma jake, često se pokazuju stubom porodice, ali teže muškarcu koji je autoritet.

Mars u jarcu je pravi “ Kosmički vojnik koji drži stražu i ne dozvoljava iznenadjenja“. Period koji dolazi može nam doneti pregršt planova, ali niz ograničenja. Ipak sa promenom Saturna u znak Vodolije od 22.03. ono što smo zamislili, ili želeli naćiće mesto našeg rešenja baš u momentu kada tako treba da bude. Zato ne žalite i ako se nešto desi što niste planirali ili realizovali, vreme koje je pred nama donosi nam izazove možda i veće nego obično, gde naša snaga mora biti u prvom planu.
Na ličnom nivou bez obzira što Jarac ne nosi oduševljenje i toplu energiju, donosi sazrevanje, fizičku spremnost, odricanja, istrajnost pa će svako od vas( zavisno od toga u kom polju će vam tranzitno prolaziti) ući u period discipline i reda. Ne mogu vam reći da će stvari ići glatko, ali morate biti spremni da uložite više energije u stvari koje planirate dalje. Niko nije savršen rećićete, ali Mars od od vas može tražiti snagu, volju i želju, pa ga se nećete baš lako rešiti jer će biti kao „ otac koji vam svaki dan govori, ustani, pokreni se, uozbilji se“. U porastu su posebno veze iz prošlosti ili iskustva kroz te osobe za kasnije odluke, ali i veze sa većom razlikom u godinama, statusu, veri. Ovo je vreme kada možete naći nešto što što je predstavljalo porodičnu, moralnu ili neku drugu vrednost za vas. Osobama koje ne vole ograničenja, ne trpe autoritete ovaj uticaj neće prijati jer mogu imati period i konflikata. Može biti naglih promena na polju berzi, vojske, industrije, politike,nekih izmena na polju bankarstva i menadzerskih poslova koji su trazili vreme. Na zdrastvenom nivou osoba koje imaju ovaj Mars pod lošijim aspektima može doneti probleme sa reumom, zubima, kožom ovo može biti period manjih problema( zavisno od ostalih aspekata). Neće biti neobične rečenice“ nisam baš najbolje, ali guram,ne žalim se , imam svoje ciljeve, ne pričam puno… Ipak, posle tranzita Marsa ove godine imaćemo utisak da smo stekli znanje, iskustvo, ali bolove koji se moraju isprazniti i naći svoje mesto da odu niz reku kao u dugom vremenskom roku…

Kada dostigneš onaj nivo zrelosti da imaš samopouzdanje da u svakom momentu odlučuješ o sebi, tada si stao na noge i počeo da hodaš pravim stazama ovog života. Pre toga, ima svega, moraš prosto da naučiš. Nemoj da tuguješ zbog toga, sve je to deo života. Postoji vreme zašto se to dešava. Zato glavu gore, pa u nove lekcije i nove pobede, sladje je kad stignu rezultati.

Što se tiče aspekata koji nas očekuju kroz tranzit Marsa u jarcu:

19.02.: Mars u kvadratu sa Lilitom na 2 stepenu – Borba sa samim sobom. Jak unutrašnja pometnja i teško prihvatanje prolaznosti. Rivaliteti i provokacije, udari na ličnu reputaciju. Nervoza i pojačana želja za nezavisnošću.Povećane povrede.

20.02: Mars u Jarcu u trigonu sa Uranom u Biku – Jaka želja za oslobadjanjem od prošlosti. Jaka želja za promenama, mogućnost velikih preokreta na ličnom – profesionalnom nivou. Jaki instikti, vizije koje mogu da vas vode unapred. Jaka potreba za rizicima, probanjem nečeg novog. Jak adrenalin i borbenost mogu imati važnost, kao i potreba za nečim većim, odvažnijim. Na polju emocija vreme jakih fizičkih odnosa, neočekivanih udvaranja i upoznavanja. Dobra energija u kombinaciji sa novim idejama i planovima može osloboditi i krutost Marsa u Jarcu i doneti niz transformacija na ličnom nivou.

20.02.: Mars u Jarcu u kvadratu sa Kironom u Ovnu – Velika lična iskušenja, suočavanja sa najranjivim delom sebe/ nas. Vreme jakih testova izdržljivosti i period kada moramo proći kroz prvi teži test izdržljivosti koju Mars nameće. Stari neprijatelji. Izbacivanje rana na površinu starih i do 20 godina. Nesigurnost i ranjivost iza spoljne čvrstine. Veliki izazovi i lični napadi, ali jaka prepoznavanja i poteškoće u vezi sa prošlošću mogu doneti u večernjim časovima lični pad i sukob sa nesvesnijim delom naše ličnosti.

24.02: jutarnji rani časovi na snazi konjukcija Marsa i Južnog čvora u Jarcu – izuzetno osetljiv aspekt koji može da pokrene karmičke neprijatelje, stres, nervozu, napade, ali temeljnu samoanalizu i potrebu za perfekcionizmom. Vreme kada možemo sami sebi biti neprijatelji. Vreme podsećanja i vreme kada još jednom moramo videti prošlost kojui smo ostavili. Stari problemi i karmički period dugovanja i izazova. Suočavanje sa nepoznatim delom sebe. U pojačanju strahovi.

26.02.: Retrogradni Merkur u sekstilu sa Marsom u Jarcu – Iako retrogradni Merkur može doneti konfuznost i mentalnu maglu, kroz ovaj aspekt Mars vodi Merkura preko ulice i pomaže mu da pronadje svoj cilj. Ovo je vreme koje je odlično da pomognete drugima, ali da nadjete odredjeni vid terapije, da pokrenete najosetljiviji deo sebe na kome bi radili. Ovo može biti ipak i vreme povratka nečeg što ste izgubili i vreme jako dobre kreativne snage i potencijala. Iako Rx Merkur donosi ranjivost, on je u ovom periodu spreman da se suoči sa najtežim zadacima. Neobične ponude, okolnosti, pisma, ponude.

14.03.: Mars u Jarcu u sekstilu sa Neptunom u Ribama donosi srećno vreme duhovne i fizičke jačine, jako dobre vizije i realizacije onog što zamislite. Intuicija i razum, odlični poslovni potencijali, ali jako dobre privatne mogućnosti mogu doneti važna putovanja, sastanke, dogovore, susrete, ali projekte. Ovo može biti i vreme pozitivnih kontakta sa inostranstvom, putovanja i olakšanja.

20.03.: Egzaktna konjukcija Marsa i Jupitera u znaku Jarca donosi vreme preporoda, napretka, srećnih materijalnih mogućnosti i odličnih profesionalnih statusa. Vreme zaštite, ali obnove i realizacije nečeg dugo očekivanog. Šanse za veći napredak. Vreme pobede koja mora nositi prethodni dug rad.

23.03.: Mars i Pluton u konjukciji kroz znak Jarac : Velika borba ali pobeda protiv lošeg, zlih ljudi. Ubedljivost, jaka snaga, neustrašivost. U porastu pretnje i nasilje, medjutim na individualnom nivou ovo je vreme izuzetne moći i jakih fizičkih pokazatelja. Sklonost donošenju važnih odluka, vreme velikih budjenja. Povoljno vreme za kredite, banke, nasledjivanja, odštete. Vreme jake volje i sklonosti da se reše najkomplikovaniji problemi.Ono što se ne može promeniti, prihvatite. Pod ličnim lošim aspektima može doneti manipulaciju, podcenjivanje, opsesiju. U povećanju klimatske i veće vremenske promene sa porastom vulkana i nepogoda.

 

# currentmood# mars u jarcu# astroluna# astrolog nataša paunovski

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.